Chocolade voordelen die je gezondheid helpen verbeteren - Artikel Post - Artikel Marketing

Chocolade voordelen die je gezondheid helpen verbeteren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 344 | Aantal woorden: 653 | Datum: | 0 commentaar

Het lijkt misschien een vreemde manier van het verbeteren van je persoonlijke welzijn, maar het is waar, chocolade kan je helpen in meer dan één opzicht. Het volgende is een lijst van chocolade voordelen die je gezondheid helpen verbeteren.  

Chocolade voorkomt gaatjes in je tanden. De meeste tandartsen zullen dit echter tegenspreken. Maar als gevolg van een stof die genaamd is theobromine, waarvan bewezen is dat het even effectief is als fluoride, helpt pure, ongezoete chocolade om die vervelende gaatjes te voorkomen.

Chocolade verminderd het risico op een beroerte    

Het is eveneens bewezen dat chocolade het risico op een beroerte verminderen. De samenstelling van cacao bevat ingrediënten die de bloed doorstroming in de gebieden van de hersenen bevorderen.  

Verder is het een medisch feit dat een klein stukje chocolade een hulpmiddel is bij het verlagen van de bloeddruk. Het is gebleken dat chocolade rijk is aan een product dat flavanol wordt genoemd.   

Het is aangetoond dat deze nuttige stof het stikstofmonoxide gehalte in het bloed verhoogt. Dit verlaagt de kans op toekomstige hartaanvallen met 40 procent!

Gezonde antioxidanten   

Die donkere stof die we kennen als chocolade zit blijkbaar vol van gezonde antioxidanten. Deze antioxidanten zijn wat het lichaam nodig heeft om de groei te voorkomen van dodelijke kankercellen. 

Het is uiteraard geen medicijn of wondermiddel, maar je hoeft geen enorme hoeveelheden chocolade te eten om een goed niveau van deze kanker bestrijdende antioxidanten te behouden.  

De meesten van ons genieten 'smorgens van een kopje vers gezette koffie om ons te helpen om de dag dynamisch te beginnen. Het is algemeen bekend dat de cafeïne in koffie iemand een snelle uitbarsting van energie geeft. 

Doordat chocolade xanthine bevat heeft het een vergelijkbaar effect op het lichaam. Dat is de reden waarom chocolade de perfecte aanvulling is bij een kopje koffie.   

Heb je weleens dat warme rustig gevoel opgemerkt dat je ervaart nadat je een stuk chocolade hebt gegeten? Chocolade heeft het vermogen om ons te kalmeren. Dat is het gevolg van de extra serotonine die het produceert in je hersenen. Deze kleine boost van serotonine helpt je om alle zorgen van het leven voor een tijdje te vergeten. Nou ja, tenminste tot je volgende stuk chocolade!

Chocolade als afrodisiacum   

Chocolade staat in de hele wereld goed bekend als een afrodisiacum. Zoals eerder gezegd, voorziet het de hersenen met meer serotonine en prikkeld ook de gebieden van de hersenen die plezier regelen. 

Dat is de reden waarom zo veel mannen gebruik maken van chocolade als een geschenk aan hun geliefden en aan de andere kant waarom zo veel vrouwen er de voorkeur aan geven om chocolade te ontvangen als een geschenk. 

Je zal waarschijnlijk niet meer kans maken om een Nobelprijs te winnen omdat je veel chocolade eet, maar je kunt er zeker van zijn dat je IQ een paar puntjes hoger zal springen. 

Zoals eerder gezegd staat chocolade erom bekend dat het een grotere bloedtoevoer naar de hersenen bevorderd. Een recente studie heeft aangetoond dat oudere mensen enige tijd een verhoogd en scherper cognitief vermogen hebben nadat ze een stuk chocolade hebben gegeten. 

Wil je meer leuke en nuttige tips over hoe je gezond kunt worden en blijven, klik dan op deze link afslankeninfo.nl Over de Auteur

De schrijver is de beheerder van de website afslankeninfo.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo