FB pix Angst overwinnen - Artikelpost

Angst overwinnen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2811 | Aantal woorden: 942 | Datum: | 0 commentaar

Een flink deel van de personen die een coach zoekt is op zoek naar een methode om van hun angst af te raken. Zelf had ik ook een tijd in mijn leven waarin ik soms last had van paniekaanvallen. Die periode duurde wel 2 jaar en de paniekaanvallen stopten pas toen ik er echt klaar mee was en er gewoon doorheen durfde te gaan zonder weerstand. Hoewel dat een prima manier was duurde het natuurlijk wel 2 jaar voordat ik er af was. Als ik dat vergelijk met de tijd die er tegenwoordig gemiddeld voor nodig is om met een techniek als NLP iemand van zijn angsten af te helpen (gemiddeld 1 tot 3 sessies) zou ik willen dat ik die NLP kennis veel eerder had gehad.

Er zijn vele soorten angst, grofweg onder te verdelen in gewone angst, fobie of trauma. Het is zo dat als je er niets aan doet, de angst steeds sterker wordt wanneer je de angst ervaart. Dit is zo omdat er een patroon in je hersencellen gecreëerd wordt dat telkens weer opgeroepen wordt in de situatie die bij jou de paniekreactie uitlokt en dat patroon wordt steeds weer sterker.

Het is verbazingwekkend om te zien wat voor benamingen er allemaal verzonnen zijn voor verschillende angstsen. Kijk maar eens op deze website voor een fobie en angsten lijst:

http://www.therapiehulp.nl/klacht/angst/fobie/fobie-lijst

Erg hinderlijk lijkt me bijvoorbeeld een panofobie (bang voor alles), terwijl een kleptofobie (angst voor stelen) me eerder heel nuttig lijkt om te hebben, tenzij je natuurlijk graag tegen tralies aan kijkt.

Ondanks alle mooie namen die er zijn komt alle angst op hetzelfde neer:  een naar gevoel. Al die benamingen zijn slechts labels die aan de fobie of angst worden gegeven.

 

Methode om angst te stoppen

 

Wat is dan de beste methode om angsten te stoppen? Over je probleem praten met anderen maakt het vaak alleen maar erger, immers: datgene waar je aandacht aan geeft wordt versterkt.

Medicijnen kunnen helpen, maar zorgen er voor dat een patroon zwakker wordt en niet zo vaak meer voorkomt, maar het is geen oplossing om het patroon dat de angst veroorzaakt helemaal te laten verdwijnen.

De beste manier die ik ken om angsten te stoppen is door middel van NLP technieken.

Wat voorbeelden van regelmatig voorkomende angstklachten die je met NLP meestal goed op kunt lossen, zijn bijvoorbeeld:

 -         Rijangst

-          Paniekaanvallen

-      Spreekangst

-          Agorafobie (Pleinvrees)

-          Sociale Fobie / Sociale Angst (Kijk op www.sociality.nl)

-          Faalangst-      

-          Vliegangst

-          Hoogtevrees

-          Angst voor lichamelijke klachten

Omdat er van te voren natuurlijk nooit helemaal zeker te garanderen is dat NLP bij een bepaald persoon werkt, is het wenselijk dat een NLP Coach op basis van no cure no pay werkt en je dus alleen hoeft te betalen wanneer je ook echt geholpen bent.

Wanneer jij je angsten wil overwinnen, vraag dan bijvoorbeeld nu het gratis NLP rapport aan of kijk eens of je een goede NLP Coach in jouw omgeving kunt vinden.Over de Auteur

Bas Smeets is NLP Master Practitioner en heeft al honderden mensen geholpen hun angst, depressie, fobie of onzekerheid op te lossen. Meer informatie en onder meer een gratis NLP rapport vind je op de website van Bas Smeets Coaching

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo