Een voedingsschema samenstellen - Artikel Post - Artikel Marketing

Een voedingsschema samenstellen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 292 | Aantal woorden: 458 | Datum: | 0 commentaar

Als je veel aan fitness doet wil je natuurlijk ook zichtbaar snel progressie boeken. Hiermee doelen we dus op het feit dat je ook echt spiermassa gaat winnen. Dat kan alleen als je een goed voedingsschema gaat maken. Op deze manier krijg je de juiste voeding binnen en zo weet je ook of je bijvoorbeeld voldoende eiwitten binnenkrijgt. Eiwitten zijn belangrijk voor spieropbouw, maar met alleen eiwitten ben je er natuurlijk niet. Voeding is veel meer dan alleen wat eiwitten.

Voedingsschema
Als je een voedingsschema gaat maken is het eerst belangrijk om een overzicht te maken met wat je op dit moment eet. Mogelijk zitten daar veel ongezonde dingen tussen. Deze ongezonde dingen moet je zoveel mogelijk links laten liggen, want dit soort voeding is niet bevorderlijk voor het winnen van spiermassa. Als je spiermassa wilt winnen is het ook belangrijk om meer te eten dan je binnenkrijgt. Het moet het echter niet te veel zijn, want als je bijvoorbeeld te veel binnenkrijgt werkt dat mogelijk zelfs averechts. Dan zal het lichaam voeding gaan opslaan als vet.

Goed trainen
Naast een goed voedingsschema is het ook belangrijk om goed te trainen. Dit lijkt een vanzelfsprekendheid, maar dat is het allerminst. Goed trainen is van groot belang om progressie te boeken. Als je in het begin vooruitgang boekt, maar later niet of nauwelijks vooruitgaat dan doe je dus iets fout. Vaak trainen veel fitnessers niet goed. Spieren krijgen niet voldoende prikkels en groeien daardoor nauwelijks. Wil je vooruitgang zien dan moet je hier mee aan de slag gaan.

Voedingssupplementen
Als je huidige voedingsschema niet het gewenste resultaat oplevert is het een optie om voedingssupplementen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan eiwit gerelateerde producten, zoals repen of shakes. Dit kan helpen spieren sneller te laten herstellen. Je kunt ook kijken naar bijvoorbeeld creatine.


 

Over de Auteur

Op de website Hypertrophy.nl geef ik jou tips om het lichaam van je dromen te behalen. Zelf train ik al jaren waardoor ik mijn ervaringen graag met jou deel zodat jij niet dezelfde fouten hoef te maken als die ik heb gemaakt. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[245 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo