FB pix Eenzaamheid Oplossen Door Inzicht En Spel - Artikelpost

Eenzaamheid Oplossen Door Inzicht En Spel

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1470 | Aantal woorden: 1054 | Datum: | 0 commentaar

 Eenzaamheid is een bijzonder ongemakkelijk emotie. Wij kunnen leren omgaan met ons teleurstellingen, ons woeden in toom houden, ons angsten omzeilen, zelfs ons afwisselende perioden van depressie uit te zitten– maar als je je eenzaam voelt, voel je dat tot diep in je wezen, en omdat je eenzaam bent, zit je alleen met je probleem.

Het is moeilijk voor iemand die niet eenzaam is om zich voor te stellen hoe erg het moet zijn om zo te voelen terwijl de mensheid jolig en verbonden aan je voorbijgaat. Misschien is je enige troost het feit dat je niet de enige bent die zich eenzaam voelt – je bent niet alleen in je eenzaamheid.

 

Eenzaamheid oplossen... misschien ligt het antwoord in dat feit – want als je ergens verbondenheid kan voelen, in je hart en wezen, dan kan je je niet tegelijkertijd eenzaam voelen, ook wanneer je alleen bent.

 

Advies uit eigen ervaring kan ik niet aanbieden, maar ik kan je wel aanbevelen om zelf de oplossing te vinden, in jezelf, door middel van inzicht en spel.

 

Inzicht, omdat er een reden is voor je eenzaamheid, en alleen jij kan daar achter komen en leren kennen. 

  • Ga onderduiken in je levens-herinneringen op zoek naar de ervaringen uit je verleden waar jouw eenzaamheid zijn bronnen heeft.
  • Herinner je ook tijden waarin je niet eenzaam was – wat had je toen dat je nu niet hebt?
  • Wat heeft verzorgd dat je het nu niet hebt?

 

 Spel, omdat plezier hebben in je eenzaamheid oplossen, en in het oplossen van welke probleem dan ook, stimuleert je creatieve vermogens, wat verbetert je kans op succes.  

  • Begin met een beeld te creëren van een leven waarin je niet eenzaam bent – hoe ziet dat leven eruit? Hoe voel je je? Hoe voel je weer verbonden met mensen en het leven? Wie zijn je vrienden, wat is jullie levens-visie, wat praten jullie over? Wat doen jullie samen? Maak het beeld zo positief en gedetailleerd mogelijk – en geniet ervan.
  • Maak, nog als spel, een actieplan voor hoe je dat beeld werkelijk zou kunnen maken – welke stappen zou je kunnen nemen? Welke verandering in je persoonlijkheid, je houding, je interesses, je activiteiten zou je moeten uitvoeren?
  • Daag jezelf daarna uit, om je plan daadwerkelijk uit te voeren... kan dat? Mag dat? Durf je dat? Stel je voor hoe het zou zijn als je dat wel zou durven.
  • En als je waagt – blijf in het spel en houd een dagboek erbij zodat je je resultaten, ervaringen, gedachten en gevoelens erin kan loggen. Dit schept je nog meer inzicht in jezelf, in je problemen, maar ook in je vermogen om je problemen op te lossen.

 

Omdat eenzaamheid je leven een sterke negatief-lading geeft – is het des te meer belangrijk dat je een speels en positief-geladen manier gebruikt om naar oplossingen te zoeken.

 Over de Auteur

Zelfinzicht en zelfbewustheid helpen je vrij te komen van al je emotionele problemen. Lees hoe op NL Artikelen.com

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo