Goede voornemens in werking zetten - Artikelpost

Goede voornemens in werking zetten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 212 | Aantal woorden: 625 | Datum: | 0 commentaar

 

Het nieuwe jaar is begonnen. Voor vele mensen is dit het moment om hun leven drastisch te veranderen en met talloze goede voornemens te komen. De meeste goede voornemens hebben te maken met gezondheid en het verliezen van gewicht. Toch blijkt achteraf vaak dat het bij het opstellen van de goede voornemens is gebleven. Hoe kun je er dit jaar dan toch voor zorgen dat je van je goede voornemens concrete acties maakt en daadwerkelijk veranderingen te weeg brengt?

Maak van je grote doelen micro doelen

Heb je een groot doel voor het einde van het jaar, bijvoorbeeld: aan het eind van het jaar wil ik 20 kilo afvallen. Deel dit doel dan op in 12 kleine doelen. Zo zorg je ervoor dat je iedere maand een reflectie momentje hebt en sneller kan bijspringen wanneer het nodig is. Merk je na maand drie een kleine tegenslag? Dan heb je voldoende tijd om jezelf weer even op scherp te zetten. Zo maak je het ook een stuk realistischer voor jezelf. Als ik in een keer een marathon wil gaan rennen zonder ooit te hebben gerend, dan gaat mij dat ook niet lukken. Zorg er dus voor dat je je doelen opdeelt in kleinere doelen en dat je doelen dus ook vooral realistisch blijven.

Heb je hulp nodig? Schakel deze dan in

Als je om de een of andere reden hulp nodig hebt bij het behalen van je doel, schroom dan niet om deze hulp in te schakelen. Deze hulp is er niet voor niets. Je bent niet zwak als je hulp inschakelt. In tegendeel zelfs! Je bent sterk genoeg om te herkennen dat je hulp nodig hebt. In het geval van afvallen zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om personal trainer in te schakelen. Let wel op dat je een personal trainer inschakelt die ook aan coaching doet. Een personal trainer en coach pakt namelijk de kern van het probleem aan. De betreffende trainer en coach kijkt samen met jou hoe het probleem ontstaan is en waarom je er zo graag vanaf wilt. Op deze manier ben je des te gemotiveerder om uiteindelijk aan de slag te gaan. Een goed voorbeeld van een goede personal trainer en coach is Rebody personal training Roermond.

Aan de slag met je mindset

Wanneer je een goede mindset hebt en geen problemen maar oplossingen ziet, zul je de komende jaren al je goede voornemens waar gaan maken. Hoe heerlijk zou dat zijn? Als je jezelf een doel stelt en je van te voren gewoon zeker weet dat je het gaat behalen. Puur omdat je in de loop der tijd zo’n krachtige mindset hebt opgebouwd dat je weet dat je alles kan bereiken, zolang je het maar écht wilt. Dat is dus de kracht van écht goede personal training en coaching.

Dit jaar echt je doelen behalen

Heb jij besloten om dit jaar dus écht voor je doelen te gaan en je goede voornemens waar te maken? Schrijf je doelen dan op, deel ze op in stukken, reflecteer tussentijds en schakel hulp in indien je dit nodig acht. Zo zorg je ervoor dat je binnenkort een stuk lekkerder in je vel zit en vol zelfvertrouwen door het leven gaat.

 

 Over de Auteur

De auteur is een expert op het gebied van personal training, fysieke verandering en mindset. Hij heeft jaren ervaringen met het positief veranderen van mensen levens. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo