Hoe ga je om met onzekerheid? - Artikel Post - Artikel Marketing

Hoe ga je om met onzekerheid?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 313 | Aantal woorden: 432 | Datum: | 0 commentaar

Onzekerheid is iets wat ieder mens wil overwinnen. Je wilt namelijk zelfverzekerd overkomen en dat mensen jou gaan zien als een persoon met veel assertiviteit. Je zult je onzekerheid moeten overwinnen om deze persoon te worden. Maar je kunt er al wel mee worden gerustgesteld dat ieder mens in zijn leven veel moet vechten tegen onzekerheid. Dit is namelijk volkomen normaal en is iets menselijks waar iedereen last van heeft. Wat is dat de beste manier om er mee om te gaan?

Stel jezelf vragen

De eerste stap is dat je je eigen onzekerheid onder ogen moet komen. Bedenk waar je onzeker over bent en wat deze onzekerheid met je doet. In welke situaties ben je vaak onzeker? Is het bij bepaalde mensen, op bepaalde moment, om een bepaalde reden? Pas wanneer je dit weet kunt je achter je oor krabben en bedenken hoe je hier mee om moet gaan. Ben je bijvoorbeeld erg onzeker in een groep wanneer je aan het woord bent? Of bijvoorbeeld wanneer je een spreekbeurt voor de klas of een presentatie op je werk moet houden? In zo’n geval kun je gaan kijken naar een persoon die dit op een manier doet hoe jij het ook graag zou willen kunnen. Ga deze persoon analyseren en bekijk wat hij anders doet dan jij. Wat vinden anderen hoe hij of zij dit doet? Vraag hen bijvoorbeeld ook wat zij van jou vinden. Vinden ze dat jij onzeker overkomt en op wat voor manier kom jij volgens hun onzeker over. Door de tips die je van anderen krijgt weet je waar je bij jezelf aan moet werken.

Zelfvertrouwen neemt toe

Als je weet hoe je je eigen onzekerheid moet tegengaan, dan zal je merken dat je zelfvertrouwen verbetert naarmate je er aandacht aan besteed. Je zult je beter in je vel voelen en op een gegeven moment kijk je niet eens meer om naar de zaken waar je voorheen zoveel angst voor had.Over de Auteur

Ik schrijf regelmatig over dit soort onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[245 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo