Hoe vermijd je om succes te hebben in het leven? - Artikelpost

Hoe vermijd je om succes te hebben in het leven?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 664 | Aantal woorden: 511 | Datum: | 0 commentaar

Hoe kan je jezelf het best saboteren? Eén van de meest uitstekende manieren om te vermijden dat je succes hebt in je leven is…uitstellen.  En laat uitstelgedrag nu net één van de thema’s zijn die ik als personal coach veel tegenkom in coachings.

Levensstijl

Voor één op de vijf mensen is uitstelgedrag een ‘way of life’. Hun hele leven is ervan doordrongen: rekeningen te laat betalen, ongeopende post laten opstapelen, een cadeaubon te laat gaan inwisselen, het gazon maar niet afmaaien, de belastingbrief te laat invullen, nog snel een cadeautje kopen op de feestdag zelf,…

Hoe uit zich dat bij jou?

Uitstellers liegen tegen zichzelf: “Ik ga dat morgen wel doen.” Of: “Ik werk eigenlijk het best als onder druk sta, ent voor de deadline.” In de praktijk doen ze het de volgende dag ook niet, en werken ze helemaal niét beter onder druk. En om zichzelf te beschermen beweren ze ook vaak “’t Is eigenlijk toch niet zo belangrijk.”

Hoe herkenbaar is dit voor jou?

Uitstellers zoeken actief naar afleiding. Vooral die soort afleiding die niet te veel commitment vraagt. Weet je wat hiervoor een perfecte bezigheid is? Facebook checken! Tweets lezen! Hyves openklikken! E-mails checken! Je hebt de indruk dat je hard bezig bent. Maar wat doe je echt? Wat laat je liggen terwijl je Facebook checkt?

Welke types uitstellers ik als coach zoal tegenkom in mijn praktijk?

Onder de uitstellers herken ik het type van de thrill-seekers, die tot de laatste minuut wachten voor de rush.

Er is ook het type van de vermijders die de angst om te falen, of zelfs de angst voor succes, willen vermijden. Ze hebben liever dat anderen denken dat ze te weinig moeite doen, dan dat ze niet competent zijn.

En dan zijn er nog de beslissingsuitstellers. Geen beslissing nemen stelt ze vrij van verantwoordelijkheid voor de gevolgen van de beslissing.

Er is goed nieuws. Uitstellers kunnen hun gedrag veranderen. Ik merk wel dat het veel mentale energie vraagt. Maar het kan. Alleen is de vraag: hoe lang stellen uitstellers het werken aan zichzelf uit? Hoe lang duurt het voor ze naar een coach stappen die hen op weg zet naar een leven met actie, resultaten en het verwezenlijken van een droomleven?Over de Auteur

Al meer dan twintig jaar zoekt Wim Annerel naar hoe mensen het maximum uit hun leven kunnen halen.

Naast zijn studies talen, politieke & sociale wetenschappen en marketing las hij meer dan negenhonderd boeken over psychologie en zelfontplooiing.

Met trainingen in onder meer NLP, MBTI, DiSC en Persoonlijk Meesterschap schoolde hij zich bij. Daarnaast volgde hij opleidingen tot professioneel en gecertificeerd personal life en business coach.

Wim heeft het voorbije decennium al meer dan vijftienduizend mensen getraind en gecoacht om het beste uit zichzelf te halen.

Hij wil zoveel mogelijk mensen en organisaties helpen groeien door onmiddellijk toepasbare inzichten en kennis die hun in staat stelt hun potentieel te verruimen.

Als coach brengt hij door krachtige vragen de coachee tot hoger zelfbewustzijn en helpt hij om sneller én duurzamer de gestelde doelstellingen te bereiken.

Gun jij jezelf ook een coach? Mail vandaag Wim Annerel op wim@wimannerel.be

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo