FB pix Hoge kans op burn-out bij hooggevoeligheid  - Artikelpost

Hoge kans op burn-out bij hooggevoeligheid 

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 149 | Aantal woorden: 711 | Datum: | 0 commentaar

Veel mensen met hooggevoeligheid hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dit gepaard met het oog voor detail, empathie en creativiteit kan snel leiden tot slechte situaties. Wanneer je te veel werk op je neemt, kan het zijn dat je sneller overprikkeld wordt. Als HSP’er is dit al sneller het geval, maar met een extra werklading kan dit sneller gebeuren. Je bent eerder vermoeid of gestrest en raakt op een zeker punt overprikkeld. Het is daarom van belang dat je weet waar je grenzen liggen en hoe dit zich vertaalt naar de verantwoordelijkheid die je op je kan nemen. De coaching van HSP coach Utrecht kan je daarbij helpen. 

De meningen van anderen 

Als persoon met hooggevoeligheid ben je gevoeliger voor de meningen van anderen. Het is daarom ook zo dat een mening van een collega of je baas erg zwaar meetelt in hoe je je werk doet. Je zoekt veel validatie bij de mensen om je heen en hecht veel waarde aan hun opmerkingen en meningen. In samenwerking met dit ben je vaak ook erg kritisch op jezelf en raak je snel overweldigt wanneer je denkt dat je werk niet aan de kwaliteit en verwachtingen voldoet. Dit kan zorgen voor stress en overprikkeling. Een HSP coach Amsterdam kan je helpen om grenzen te vinden en op te stellen. 

Niet begrepen in de maatschappij 

Hooggevoeligheid wordt vaak niet goed begrepen in onze maatschappij en wordt vaak gezien als een zwakte en aanstellerij. Dit kan erg schadelijk werken bij mensen met hooggevoeligheid, die de meningen van anderen erg waarderen en veel waarde hechten. Veel HSP’ers hebben faalangst doordat zij bang zijn niet aan de verwachtingen van hun omgeving te kunnen voldoen. Dit gaat op de lange termijn averechts werken en kan zorgen voor een hoog stressgevoel en een uiteindelijke burn-out. HSP’ers zijn ook gevoeliger voor de sfeer op hun werk. Een negatieve sfeer zal dan ook een negatief effect hebben op hun werk en prestaties. 

Hoge verantwoordelijkheid en verwachtingen 

Je hebt een hoog gevoel van verantwoordelijkheid als je hoogsensitiviteit hebt en zult er alles aan doen om aan de verwachtingen van je omgeving te voldoen. Het is dan ook niet gek dat je je gedrag aanpast om te zorgen dat je goed genoeg bent voor je collega’s en de andere mensen om je heen. Het aanpassen van jezelf gaat soms zo ver dat je jezelf verliest. Hierbij let je niet meer op je eigen grenzen maar ga je te werk aan de hand van wat er van je wordt verwacht. Dit kan zorgen voor stress en, ook hier weer, tot een uiteindelijke burn-out. Over de Auteur

Mijn echte naam is Daniel, ik ben een ervaren copywriter met een passie voor het schrijven van overtuigende en effectieve teksten. Met meer dan 10 jaar ervaring in de branche heeft hij een diepgaande kennis van verschillende schrijfstijlen en technieken om de aandacht van lezers te trekken en vast te houden.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo