FB pix Ik wil een Life Coach worden - Artikelpost

Ik wil een Life Coach worden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1186 | Aantal woorden: 538 | Datum: | 0 commentaar

Een Life Coach vinden is de eerste inspanning die je moet nemen om je leven te verbeteren. Alvorens je een Life Coach in de hand neemt moet je er wel zeker van wat een Life Coach nu precies inhoud en wat nu een goede Life Coach is.

Waaraan herken je een goede Life Coach? De deskundige coach heeft een scala aan vaardigheden waardoor je in je leven weer meer uitdagingen kan hebben. Een goede Life Coach zou moeten prikkelen tot dat alle persoonlijke doelstellingen tot stand zijn gekomen. De rol van een Life Coach is een andere dan die van een therapeut, het verschil is dat een Life Coach geen depressieve mensen behandeld. Zij begeleiden personen die hun leven niet goed kunnen ordenen zodat ze niet meer productief zijn hoewel deze mensen van zichzelf voelen dat ze dit eigenlijk wel zouden moet kunnen. Ze zijn nu in een stadium aanbeland waarop dit allemaal op een andere manier moet worden opgelost.

Een Life Coach kan zijn pijlen richten op diverse specialismen op dit terrein, er zijn dan ook coaches die een carrière in het bedrijfsleven ambiëren waarbij andere weer kiezen voor een eigen praktijk.

Wat is de werkelijke motivering om te kiezen voor een Life Coach?
Je wilt ruggensteun hebben op het gebied van je motivatie. Als je aan het bekijken bent welke coach je kan prikkelen, je door netelige situaties kan loodsen en je verantwoordelijkheid laat nemen in je leven dan is dit de werkelijke motivering om voor een Life Coach te kiezen.

Wat is nu een geschikte Life Coach?
In ieder geval moet de Life Coach het vermogen hebben om conversatie vakkundigheid te kunnen ontleden. Dit lijkt de logica te volgen maar de vaardigheid om je zelf af te kunnen stemmen op een ander en precies te kunnen registreren wat iemand nu eigenlijk zegt kan alleen als je begiftigd bent met dit talent. Een degelijke opleiding op het gebied van coaching geeft de coach de routine om in het vakgebied waar jij hem voor hebt uitgekozen te kunnen werken. Vraag eerst aan de coach of het mogelijk is om een oefensessie te doen zodat je kunt zien hoe hij werkt. Gebruik een second opinie bij een andere coach om te kijken hoe hij er tegen aan kijkt.

Het nut van het consulteren van een Life Coach is onderkend, er zijn dan ook talrijke life coaches te vinden die je levensniveau kunnen vergroten. Zoek een life coach bij jou in de buurt die je levensniveau op kan krikken zodat je weer positief naar de toekomst kan kijken. 

Het life coach opleiding overzicht geeft voor een life coach een prima start om je vaardigheden te vergroten. Kijk ook eens op het life coach instituut!

 

Over de Auteur

Peter van der Burg is een levensgenieter die er van houd om met mensen om te gaan.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Co-Active Coaching
Co-Active Coaching

€ 19,99
Toon product

What It Takes
What It Takes

€ 14,30
Toon product

What They Forgot to Teach You in School
What They Forgot to Teach You in School

€ 12,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo