Kenmerken van een narcistische moeder - Artikel Post - Artikel Marketing

Kenmerken van een narcistische moeder

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 242 | Aantal woorden: 365 | Datum: | 0 commentaar

Het hebben van een narcistische persoonlijkheidsstoornis kan veel problemen met zich meebrengen. Niet alleen voor degene die aan de stoornis lijdt, maar ook zijn of haar omgeving. Bijvoorbeeld als de persoon in kwestie kinderen heeft. Een narcistische moeder maakt het haar kinderen vaak erg moeilijk. Het verschilt echter wel per narcistisch persoon hoe er met de kinderen wordt omgegaan. Er zijn bijvoorbeeld moeders die hun kinderen verstoten. In veel gevallen weigeren ze zelfs om er verantwoording voor te nemen. Of ze doen dat wel, maar hebben eigenlijk geen zin om het kind te verzorgen.

Als het kind ouder is dan komt het vaak voor dat deze allerlei vernederingen moet aanhoren. Het wordt dan als het ware als zondebok gebruikt. Waardoor deze de kans loopt om een minderwaardigheidscomplex te ontwikkelen. Het kan echter ook zo zijn dat de moeder het kind juist helemaal geweldig vindt. In dat geval zien ze hun zoon of dochter vaak als een verlengstuk van zichzelf. Het is dan niet ongewoon om met het kind te gaan pronken. Bijvoorbeeld door bijna dagelijks foto’s van het kind op sociale media te plaatsen. Wanneer het kind ouder wordt dan kan dit echter omslaan. Bijvoorbeeld als de narcistische persoon het idee krijgt dat haar dochter knapper aan het worden is dan zij op die leeftijd was. Er komt dan jaloezie in het spel met als gevolg dat het kind niet langer een pronkstuk is, maar een concurrent. Met alle gevolgen van dien.

Als een narcistisch persoon meerdere kinderen heeft dan is er vaak eentje de favoriet. Dit kind kan rekenen op een voorkeursbehandeling, terwijl een ander misschien juist de zondebok is. Al dit soort zaken zorgen ervoor dat kinderen van narcistische ouders vrijwel altijd psychische klachten ontwikkelen. Naast intensieve therapie blijkt ook dat kinderen veel baat kunnen hebben bij het leren begrijpen van de stoornis die hun moeder heeft.Over de Auteur

Vera is blogger op vitaalgezond.com. Wil je meer lezen over lifestyle en psychologie? lees dan onze artikelen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo