FB pix Onzekerheid overwinnen en zelfvertrouwen opbouwen - Artikelpost

Onzekerheid overwinnen en zelfvertrouwen opbouwen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1358 | Aantal woorden: 482 | Datum: | 0 commentaar

Onzekerheid overwinnen is eigenlijk hetzelfde als zelfvertrouwen opbouwen. Op het moment dat je zelfvertrouwen toeneemt, neemt je onzekerheid af.

Maar wat is dat, zelfvertrouwen? Het is vertrouwen in je zelf. Er op vertrouwen dat je het goed doet en als dat eens niet zo is, neem je jezelf dat niet kwalijk. Als je meer waardering voor jezelf krijgt en je minder aantrekt van wat anderen van je vinden en denken, zul je zien dat je veel meer zekerheid krijgt over jezelf en je beslissingen.

Dat is makkelijk gezegd, zul je denken. En daar heb je gelijk in. Onzekerheid overwinnen en zelfvertrouwen opbouwen kost tijd. Maar het kost waarschijnlijk niet zoveel tijd als jij denkt en met wat hulp kan het best snel gaan.

Onzekerheid overwinnen door waardering voor jezelf

Jezelf waarderen is een van de beste dingen die je voor jezelf kunt doen. Daar knap je reuze van op. Als je de volgende tips ter harte neemt en ook werkelijk gaat doen, zul je zien dat jij je al een stuk beter gaat voelen.

  • Geef jezelf 's avonds 10 complimenten over wat je die dag gedaan hebt. In aanvang zul je misschien niet verder komen dan drie. Gaandeweg zul je in staat zijn steeds meer positieve dingen te zien tot je met gemak dagelijks 10, ja tien, complimenten aan jezelf kunt geven.
  • Kijk eens wat je al bereikt hebt in je leven. Wat kun jij dat anderen niet kunnen? Vast een heleboel. Daar kun je zelfvertrouwen mee opbouwen!
  • Houd op met kritisch te zijn tegenover jezelf. Houd je gedachten in de gaten. Wat denk je over jezelf? Ga vanaf nu letten op de positieve dingen en corrigeer de negatieve gedachten over jezelf. Wees aardig voor jezelf! Je hoeft het niet met anderen eens te zijn om aardig gevonden te worden door hen.
  • Bedenk ook dat kritiek die je van anderen krijgt vaak meer over henzelf zegt dan over jou. Word er niet boos of verdrietig van maar zeg gewoon dat jij het zo doet of zo vindt. Blijf vriendelijk maar houd voet bij stuk.


Onzekerheid overwinnen kan een leuk proces zijn
Als je zo bezig bent met het overwinnen van je onzekerheid, bouw je zelfvertrouwen op en je zult zien dat het steeds beter gaat. je kunt ook een cursus zelfvertrouwen volgen. Als jij je afvraagt "Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?", dan kan ik je dat zeker aanraden.

Jouw onzekerheid overwinnen is de moeite waard en zal er voor zorgen dat je een gelukkiger leven krijgt.

Over de Auteur

MB is de auteur van artikelen over verschillende levensgebieden. Onzekerheid overwinnen is er daar een van.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo