Ook in Eindhoven heb je diverse mediators die kunnen helpen bij een scheiding - Artikelpost

Ook in Eindhoven heb je diverse mediators die kunnen helpen bij een scheiding

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 342 | Aantal woorden: 797 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer mensen gaan trouwen is dit over algemeen gesproken altijd een feestelijke aangelegenheid. Het is de grote dag waar een lange tijd naar is uitgekeken. Natuurlijk kan een fijne bruiloft niet ontbreken om deze zaak helemaal te beklinken. Ik heb beloofd elkaar eeuwige trouw en voorspoed en tegenspoed. Toch komt het vrij regelmatig voor dat vele huwelijken in Nederland helaas stranden. Hier kunnen allerlei redenen aan te grondslag liggen. En dit artikel zullen we een aantal zaken noemen en ook bespreken welke weg we de scheiding aanvragen.

De scheiding aanvragen

Als eenmaal is gebleken dat jullie niet langer voor elkaar zijn gemaakt en jullie er allebei over uit zijn op de scheiding het beste idee is voor beide partijen, moet dit juridisch nog even geregeld worden. Los van alle emotionele zaken die hierbij komen kijken, moet het een en ander worden geregeld en vastgelegd. Zo moet er worden gekeken naar welke roerende en onroerende goederen er onderling verdeeld moeten worden. Als er bijvoorbeeld kinderen in het spel zijn, dan moet er ook een oplossing komen met betrekking tot de voogdij over deze kinderen. In slechte gevallen worden dit soort zaken uitgevochten in de rechtszaal. Er zijn gelukkig ook heel veel zaken waarbij beide ex-partners met elkaar afspreken om gebruik te maken van een mediator in Eindhoven. De scheiding aanvragen gaat op deze manier een stuk gemoedelijker. Wat is nu precies in mediator?

Wat doet een mediator in Eindhoven nu precies?

De meeste mensen hebben allemaal wel eens dat programma gezien op tv. Er is dan een rechter die bepaalt hoe een geschil in een zaak wordt beslecht. Het verschil met een echte rechter is vrij groot. Een mediator is een persoon die jij en je ex partner samen aanstellen om de beslissende partij te zijn in jullie geschil of in jullie afhandeling van jullie zaken. Het is een persoon die jullie beiden vertrouwen geven en de beslechting van deze zaak. Het voordeel van een mediator is dat je een rechtszaak kunt voorkomen. Dit scheelt potentieel een hele hoop juridische rompslomp en nog veel meer emoties.
Mediator Eindhoven kan zodoende een hele belangrijke partner zijn in de oplossing van jullie geschil.

Mediation Eindhoven is professioneel en onafhankelijk

Volgens de wet is het zo dat je elke natuurlijke persoon kunt aanwijzen om als mediator optreden voor jou en je ex partner. Maar dit wil niet zeggen dat dit altijd even verstandig is. Je doet er goed aan om iemand aan te stellen als mediator die verstand heeft van de wet en van de casuïstiek aangaande echtscheidingen of andere geschillen. Op deze manier zorg je ervoor dat de mediator onafhankelijk en tegelijkertijd wel goed ingelezen en professioneel is. De mediator zal jullie beiden apart horen en noteren wat jullie eisen aan elkaar zijn. Vervolgens zal de mediator met een plan komen en dat aan jullie presenteren. Het is dan aan jullie om eventueel akkoord te gaan of niet akkoord te gaan en nog wat aanpassingen te willen doorvoeren bijvoorbeeld. Wanneer je een mediator aanstelt, dan is zijn of haar beslissing bindend.

Over de Auteur

Als mediator weet ik precies hoe ik geliefden van het beste advies kan voorzien. Mijn uitgaanspunt is daarbij altijd een soepel verlopende scheiding.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[163 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo