PESTEN : Hoe stoppen en “ontpesten” door externe Hulp en Mental Coaching - Artikel Post - Artikel Marketing

PESTEN : Hoe stoppen en “ontpesten” door externe Hulp en Mental Coaching

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 380 | Aantal woorden: 895 | Datum: | 0 commentaar

Er lijkt niets zo pijnlijk en schadelijk dan het slachoffer worden van pesten. Het goede nieuws is dat er deskundige hulp beschikbaar is en deze hulp niet alleen kan leiden tot het opklaren van de pesterijen maar ook tot andere positieve voordelen kan bieden, zoals gevat omgaan met stress, bevorderen van concentratie en creativiteit, het ontwikkelen van een sterke wil , open bewustzijn en het ontluiken van de levenskracht.

Een van de belangrijkste voordelen van het raapdlegen van een deskundige inzake pesten is om in een veilige sfeer en in vertrouwen je ervaringen te kunnen delen en hierbij je zelfwaarde te ervaren. Door o.a. vast te stellen dat er niets mis is met je persoonlijkheid en de verandering ligt in perceptie en gedrag.

Ten prooi aan pesten is het belangrijk je voor te houden dat het leven totaal niet bedoeld is te verspillen tengevolge van wangedrag van anderen, hun egocentrische intenties, karakteriële gestoordheid, hun mogelijks socio- en /of psychopatisch zijn, doch dat je recht hebt op een leven vol geluk, vooruitgang en welvaart.

Wetenschappelijke studies, waarvan enkele zeer recentelijk, tonen aan dat pesters mensen zijn die in hun jeugd vaak fysiek en verbaal misbruikt zijn geworden en daarbij gedrag en neigingen ontwikkelen gebasseerd op angst en minderwaardigheid. Er is ook de analogie gelegd in oorzaak en gevolgen met plegers van seksueel geweld.

De studies duiden daarbij ook aan dat het echte probleem o.a. in het denkproces van de pesters ligt. Hun onzekerheid in “voelen en zijn” noopt hen ertoe anderen te kwetsen en naar beneden te halen om zich zo zelf confortabel en veilig te voelen. Menigeen van de pesters komen uit een achtergrond van een gebroken gezin, hebben geleden onder negatieve en destructieve emoties en waren soms zelf op jongere leeftijd slachtoffer van pesten.

Bij het aanbieden van hulp bij pesten, consult bij pesten en mental coaching is het essentieel dit niet alleen te doen voor slachtoffers maar zeker ook voor pesters. Beiden kunnen hulp bij stress en mental coaching gebruiken.

Als je het slachtoffer bent van pesten of slachtoffer geweest bent van pesten weet dan dat je zeker niet alleen bent. Miljoenen in onze lage landen, zo niet de meerderheid van de wereldbevolking heeft de last gedragen die pesten met zich mee brengt, zowel persoonlijk als maatschappelijk. Menigeen zocht hulp, maar ook velen niet.

Stress management deskundigen en metal coaching kunnen behulpzaam zijn om je te bevrijden van de gevolgen van pesten in het komen tot de juiste acties en gedrag.

Een mental coach zal je helpen om je zelf te bevrijden van zorgen door je aan te raden bepaald gedrag te veranderen. Zij die pesten, maar ook slachtoffers kunnen geholpen worden met aandacht te vestigen op het kwetsend of uitdagend woordgebruik, oneffectieve actie als slachtoffer en zieke daden bij pesters die tot ongewenste reacties en het pesten leiden. Daarbij zal een goede mental coach bijdragen tot het versterken van je persoonlijkheidsaspecten en bewustzijn. Pesten aanpakken door “consult bij pesten” aan te gaan om je zelf te bevrijden, te “ontpesten” van de gevolgen van pesten of om als dader van pesten klaar komen met je verleden en gelukkiger te worden en je zelfdestructief gedrag te stoppen.

Het geschikste moment om te beginnen om een goed gevoel in het leven te ontwikkelen en geluk te ervaren is nu!

Zo, breng in jou hart goede gevoelens en ervaar je zelf als een uitzonderlijk en uniek wezen.

Raadpleging, hulp zoeken via online hulp bij pesten blijkt een veelbelovende manier om tot mentale bevrijding te komen. Deskundigen die betrokken samen met jou in overleg op maat werken door middel van advies, consult, tele-oefeningen en workshop brengen jou over je angst en mogelijks schuldgevoel heen.

Wanneer er niet direct een deskundige beschikbaar is kan een gesprek met een partner, een vriend of familie soelaas brengen. Gedachten en gevoelens delen met een ouder iemand, een betrouwbare vriend kan verassend goed resultaat geven in hem omgaan met een stresvolle situatie die pesten met zich meebrengt. Voor slachtoffers kunnen vriendelijke gesprekken en “chats” tijdelijk wonderen doen en kan je natuurlijke zelfvertrouwen herstellen samen met het geloof in het leven, in je werk, in je relaties, in hoe je bent.

Goede online hulp bij pesten en consult bij psychische problemen heeft als basis de zelfde elementen in zich. Immers het woord therapeut en therapie stamt etymologisch af van het woord “hulp door een vriend”, een wapenbroeder.

De Levenskrachtlijn, met een website met tele-hulplijn biedt consult, advies, consult en tele-oefeningen rond hulp bij pesten en actie tegen pesten. Het leert je omgaan met pesten en hoe het pesten van anderen te stoppen of hoe je er aan te ontrekken. Het is tijd gezien de vele slachoffers en daders van pesten maatschappelijk ook in actie te komen en onze bijdrage in hieraan te leveren.

Over de Auteur

De Levenskrachtlijn is een Eerste Lijns Hulp, Advies en Tele-Consultlijn, voor hulp bij pesten, stress, omgaan met angst, burnout,depressiem verlies van levensvreugde, problemen met liefde en relatie,etc. Mogelijkheden tot gesprek, workshops op maat en inspirerende tele-oefeningen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo