FB pix Tips bij het stoppen met blowen - Artikelpost

Tips bij het stoppen met blowen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 4207 | Aantal woorden: 379 | Datum: | 0 commentaar

Blowen is het inhaleren van de rook van een joint. In een joint is meestal tabak met hasj of wiet verwerkt. Hoewel artsen decennia lang beweerden dat blowen niet heel verslavend is zeggen veel gebruikers wat anders. Veel mensen die stoppen met blowen geven aan last van de afkickverschijnselen van blowen te hebben. Zij hebben concentratieproblemen, slapen onrustig, te licht of in het begin misschien zelfs helemaal niet. Een bepaalde joint is onder blowers dan ook zeer bekend, de zogenaamde "slaapjoint". Veel blowers zeggen namelijk slechter te slapen wanneer zij dagelijks blowen en een dagje niet geblowd hebben.

Om goed te kunnen slapen na het stoppen met blowen is het belangrijk dat je overdag een activiteit zoekt waar je je energie in kwijt kunt. Ga bijvoorbeeld een stuk fietsen of hardlopen. Zo train je ook een beetje de afvalstoffen die het blowen achterlaat sneller uit je lichaam. Daarnaast zorgt sporten voor een goed gevoel in je lichaam. Je wordt er scherper door en ervaart een "natural high".

Wanneer je erg veel last van de ontwenningsverschijnselen hebt, bedenk je dan dat deze worden veroorzaakt juist door het blowen. Stoppen met blowen is de enige oplossing om de cirkel te doorbreken. Artsen nemen de verslavingsfactor van blowen steeds meer serieus. Hulp met stoppen met blowen kunt u vinden bij de GGZ of bij de Brijder Verslavingszorg.

De voordelen van stoppen met blowen zijn oneindig. Zo voel je je fitter en voel je je lekkerder in je vel als je gestopt bent. Daarnaast is blowen zeer duur en zul je dus ook bakken met geld besparen als je eenmaal gestopt bent. De natuurlijke slaap herstelt zich en je loopt minder risico met betrekking tot allerlei psychiatrische problemen zoals angststoornissen, depressie of schizofrenie. Verder geeft het een goed gevoel wanneer je je verslaving overwonnen hebt. Je krijgt je zelfvertrouwen terug. Je bent niet meer afhankelijk van wiet.

Over de Auteur

De schrijver van dit artikel schrijft regelmatig artikelen met betrekking tot gezondheid, psyche en verslaving

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo