Tips om jezelf te motiveren - Artikel Post - Artikel Marketing

Tips om jezelf te motiveren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 517 | Aantal woorden: 895 | Datum: | 0 commentaar

Ken je dat? Dat je soms ook geen zin hebt om die dingen te doen die je eigenlijk zou moeten doen, jezelf maar niet kunt motiveren? Ik heb het zelf vaak als het erg mooi weer is. Dat gevoel dat het lastig is de kracht en energie op te brengen om te beginnen, of om iets af te maken. Ben je iemand die vaak doelen stelt maar ze nooit haalt? 

Dan is het goed om te weten hoe jij jezelf beter kunt motiveren om toch aan de slag te gaan, zeker bij belangrijke dingen. Misschien wil je wel afvallen, een andere baan zoeken, positiever gaan denken of iets anders dat belangrijk voor jou is.

Ik ga je een aantal tips geven die jou gaan helpen bij het motiveren van jezelf:

Tip 1

Wat als je niet kon falen? Zou je dan wel beginnen, zou je dan wel aan de slag gaan wanneer je 100% wist dat je ging slagen? Wat zou het je opbrengen, hoe zou je leven veranderen? Denken aan het resultaat is een goede motivator!

Tip 2

Begin bij het begin, met een kleine stap die je vrij snel kunt afronden, wat meteen een goed gevoel geeft. Sommige mensen hebben zo'n grote doelen, dan is het logisch dat als je dat niet in kleine stukjes opdeelt dat het onhaalbaar lijkt. Kleine stapjes zijn echter veel gemakkelijker te halen. Maak het haalbaar, dan wordt het ook veel leuker om te doen en makkelijker om jezelf te motiveren.

TIP 3

Wat ook een goede manier is om jezelf beter te leren motiveren is door vroeg op te staan en te gaan bewegen. Je brein maakt dan namelijk bepaalde stofjes aan die zorgen voor een goed gevoel. Je gaat je beter voelen en zult merken dat het gemakkelijker wordt om met een goed gevoel van start te gaan.

TIP 4

Kijk terug op wat je al gedaan hebt, wat voor succes je al behaald hebt. Als je steeds jezelf aan herinnert wat er nog allemaal gedaan moet worden kan dit erg demotiverend werken. Beter is het om te focussen om die dingen die je al bereikt hebt!

TIP 5

Visualiseer je einddoel! Wanneer jij je doel levendig voor ogen ziet, en je inbeeld dat je klaar bent en hoe dat zou voelen, dan vertel jij je onbewustzijn dat dat is waar je naar toe wilt. Op die manier gaat jouw brein jouw helpen dat doel te bereiken en gaat motiveren ook veel gemakkelijker

TIP 6

Wat zouden de gevolgen zijn als je niet zou doen wat je zou moeten doen? Wat zijn de gevolgen voor jou en de mensen om je heen? Wat voor invloed zou dat hebben op je humeur of op je leven in het algemeen? Goede kans dat je er niet vrolijk van wordt! En dat is vaak een goede manier om jezelf te motiveren!

Tip 7

Jezelf belonen voor successen die je behaalt is belangrijk, maar ook al voor je inzet. Bedenk eens hoe jij jezelf kunt belonen voor de stappen die je al genomen hebt en doe het gewoon! Wees trots op wat je gedaan hebt en dat je aan de slag bent gegaan. Ook beloningen kunnen je motiveren.

Jezelf motiveren is iets dat je kunt leren. Er is geen magische manier voor, maar door aan de slag te gaan met bijvoorbeeld de bovenstaande tips die bij jou passen train jij je brein om in een gemotiveerde toestand te komen waardoor het in de toekomst steeds gemakkelijker wordt om jezelf te motiveren.Over de Auteur

Bas Smeets is NLP Masterpractitioner, gecertificeerd door de Society of NLP en heeft een coachingspraktijk in Den Bosch. Op zijn site vind je een verzameling van leerzame artikelen over NLP: http://www.bsmeets.com/

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[245 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo