Tips voor hulp bij verslavingen - Artikelpost

Tips voor hulp bij verslavingen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 153 | Aantal woorden: 577 | Datum: | 0 commentaar

Er zijn veel gelegenheden waarbij mensen er voor kiezen om alcohol of drugs te gebruiken. In principe hoeft het gebruik van alcohol of drugs niet per se een probleem te zijn. Er zijn bijvoorbeeld veel mensen die het fijn vinden om op een feestje te drinken of een jointje te roken. In principe is hier niets mis mee, maar toch neem je wel een risico door het gebruik van middelen. Dat komt doordat je verslaafd kunt raken aan drugs of alcohol. Het is natuurlijk erg vervelend om verslaafd te zijn, maar niemand kiest hier vrijwillig voor. Toch zijn er veel omstandigheden waardoor het toch kan gebeuren dat iemand verslaafd raakt. 

Een verslaving herkennen

Als je begint te merken dat je zelf meer alcohol drinkt of drugs gebruikt dan je eigenlijk zou willen, is het van belang om dit zo snel mogelijk te herkennen. De meeste mensen weten ergens wel dat ze te veel gebruiken, maar zij willen hier niet naar kijken. Hoe eerder jij je best gaat doen om de verslaving aan te pakken, hoe groter de kans dat dit lukt. Dit betekent echter niet dat het niet mogelijk is om af te kicken wanneer je al jarenlang verslaafd bent. Jij bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het proces van het afkicken. Natuurlijk zijn er veel factoren die invloed hebben op dit proces, maar uiteindelijk is het jouw eigen mindset die hier het meest invloed op heeft. Er zijn wel veel manieren waarop jij hulp kunt krijgen bij het veranderen van deze mindset. Zo is het bijvoorbeeld fijn om therapie te krijgen waardoor je beter kunt praten over de dingen die jij moeilijk vindt aan het afkicken. 

Behandeling van de verslaving

Wanneer je verslaafd bent en je wilt hier zo snel mogelijk vanaf komen, is het van belang om op zoek te gaan naar een instantie die jou hierbij kan helpen. Niet iedereen heeft dit nodig, maar bij de meeste mensen die erg verslaafd zijn is dit erg fijn. Je kunt dan het best een traject aangaan met een afkickkliniek. Hier werken alleen maar professionals die veel ervaring hebben met het behandelen van verslavingen. Daarom is het voor mensen die bijvoorbeeld een alcohol verslaving hebben slim om op zoek te gaan naar een afkickkliniek waar zij snel behandelt kunnen worden. Afkicken alcohol kan een lastig proces zijn aangezien veel mensen die verslaafd zijn aan alcohol al jarenlang gewend zijn om dagelijks te drinken. Als je dan ineens niet meer kunt drinken omdat je in een afkickkliniek zit, heeft dit veel gevolgen voor hoe jij je voelt.

Voordelen van een afkickkliniek

Mensen die verslaafd zijn aan alcohol, maar ook mensen die verslaafd zijn aan andere middelen kunnen veel baat hebben bij een behandeling in een afkickkliniek. Zij kunnen daarom het best op zoek gaan naar een instantie die hen kan helpen om toegelaten te worden tot een afkickkliniek. Vaak is het daarvoor nodig om aan bepaalde eisen te voldoen zodat de mensen van de afkickkliniek er vertrouwen in hebben dat jij er echt voor wilt gaan.

 Over de Auteur

Niels is webblogger over diverse onderwerpen 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo