Waneer is thuiscoaching noodzakelijk? - Artikel Post - Artikel Marketing

Waneer is thuiscoaching noodzakelijk?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 259 | Aantal woorden: 760 | Datum: | 0 commentaar

Als dagelijkse routine problematisch wordt

Je hebt er vast wel eens van gehoord: alleenstaanden, alleenstaanden, echtparen, maar vaak ook gezinnen die kiezen voor thuiscoaching. Waarom zou je hiervoor kiezen? Soms gebeurt het dat je door omstandigheden of problemen de standaard dagelijkse handelingen niet meer, of niet meer goed genoeg, kunt uitvoeren. Je kunt een ongeluk(je) hebben gehad waardoor je niet meer goed kunt lopen of een jarenlange relatie is onverwacht op de klippen gelopen waardoor je het ineens extreem druk hebt met je kinderen. Of er is iets anders aan de hand, zoals een gebrek aan inkomen door werkloosheid of een slepende depressie. Eenvoudige dagelijkse zaken - zoals boodschappen doen, het regelen van administratieve zaken, het werk in het huishouden of je kinderen voldoende aandacht geven naast alle huisklussen - kunnen dan ineens problematisch worden.

Mogelijk ziet u zelf geen oplossing meer voor de vraag hoe het huishouden nog voldoende te kunnen runnen. Elke dag is hectisch, verloopt chaotisch en je komt niet toe aan de activiteiten die echt belangrijk zijn.

Wat is thuiscoaching & welke voordelen levert deze jou op?

Geen nood! In dit soort situaties zijn er thuiscoaches beschikbaar die je helpen - via advies, tips en praktische assistentie - om jouw dagelijkse leven weer goed op de rails te krijgen. Je kunt hiervoor doorverwezen worden door een huisarts, de GGZ, een psychologiepraktijk of een beroep doen op regels uit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).

Maar wat houdt het precies in, thuis gecoacht worden? En welke voordelen levert een thuiscoach jou op? Een thuiscoach komt bij je langs, inventariseert de problemen waar je tegen aanloopt en gaat samen met jou op zoek naar gerichte oplossingen. Er wordt hiervoor een Zorgleefplan opgesteld, met aandacht voor onder meer de planning van je dagritme, opvoedingstips, hoe met schulden om te gaan, het huishouden en het bijhouden van je administratie. Door deze praktische ondersteuning groeit je zelfvertrouwen snel en krijg je - meestal al vrij snel - weer meer sturing over je eigen leven en huishouden. Je stressniveau daalt hiermee ook snel. Voordelen genoeg dus en het is dan ook belangrijk genoeg om alles op orde te krijgen

Neem contact op!

Herken je je in een of meer van bovenstaande situatieschetsen en wil je ook graag thuis gecoacht worden? Wil jij hulp om alles op orde te krijgen? Neem dan snel contact op voor meer informatie of een oriënterend gesprek bij je zorgverlener.Over de Auteur

Sanne Vermeulen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo