FB pix Wat kan een life coach opleiding voor jou betekenen - Artikelpost

Wat kan een life coach opleiding voor jou betekenen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1075 | Aantal woorden: 682 | Datum: | 0 commentaar

 

Het volgen van een Life Coach opleiding zal een fase inluiden bij het tot stand brengen van een positieve bijstelling in je leven. De rol van een life coach wordt vaak onderschat omdat mensen vaak denken dat problemen in je leven zomaar over gaan en dat je er maar zelf aan moet werken.

 

Vaak gebruiken mensen hun eigenaardigheden zonder dat ze beseffen dat dit van invloed kan zijn op andere mensen. De reactie daarop kunnen dan ook niet worden geplaatst zodat er een onbegrip ontstaat tussen twee mensen. Door het volgen van een opleiding tot life coach zal je snel deze eigenaardigheden kunnen onderkennen en daardoor mensen laten inzien dat bepaalde gedragingen van invloed is op reacties van vrienden en of familieleden.

 

Waarom zou je een opleiding tot life coach willen volgen? Iedereen heeft daar zijn eigen mening over of heeft een bepaald doel wat hij of zij wil bereiken in het leven. Met de kennis die je leert met een life coach opleiding kan je het leven van mensen veranderen. Als onafhankelijk persoon kan je mensen helpen die niet lekker in hun vel zitten en een zetje in de goede richting geven zodat ze weer positief in de maatschappij kunnen staan.

 

Kan iedereen dan zomaar een life coach opleiding volgen? In principe heeft iedereen de capaciteiten en talent om andermans zorgen en problemen te begrijpen. Een opleiding zal er voor zorgen dat dit talent versterkt en verbeterd zal worden zodat een cliënt op de juiste manier kan worden geholpen.

 

Als je een opleiding tot life coach gaat volgen leer je wat life coaching nu daadwerkelijk is en met welke vragen cliënten bij jou komen. Ook gesprekstechnieken komen natuurlijk ter sprake met daarbij praktijk voorbeelden voor het voeren van intakegesprekken. Non verbale communicatie mag natuurlijk ook niet ontbreken net zoals luisteren naar cliënten en het geven van feedback.

 

Het mooie van het volgen van een life coach opleiding is dat je twee vliegen in een klap slaat. Niet alleen ben je in staat om andere mensen te helpen met hun problemen maar je kunt ook je zelf helpen in moeilijke periodes in je leven. Zo kan je makkelijker onderkennen wat je eigen problemen daadwerkelijk zijn en daar actie op ondernemen. Je bent dan je eigen life coach.

 

Nadat je een life coach opleiding hebt gevolgd en je eerste cliënten hebt geholpen zal je zien dat je ook heel veel waardering terug krijgt van je cliënten. En dat je vaak ook blijvende contacten opbouwt met mensen die je geholpen hebt. Je ziet dan ook dat cliënten ook terugkomen bij andere problemen in hun leven.

 

Als je je alleen stort op een opleiding tot life coach doe je jezelf te kort. Kijkt ook eens naar opleidingen waarin je leert om te motiveren. Dit is dan weer een geheel nieuw gebied in het life coachen. Veel problemen komen dan ook voort uit het niet gemotiveerd in het leven staan waardoor je als life coach heel gericht iemand zijn problemen aan kan pakken.

 

Interesse in het volgen van een life coach opleiding? Of wil je meer informatie over het werk van een life coach? Bij het Life Coach Instituut vind je hier alles over.Over de Auteur

Peter van der Burg is een levensgenieter die er van houd om met mensen om te gaan.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Life tools planner ongedateerd- agenda- journal- planner- dagboek-doelen stellen-timemanagement-dagplanner-weekplanner- coaching- persoonlijke ontwikkeling- persoonlijke groei
Life tools planner ongedateerd- agenda- journal- planner- dagboek-doelen stellen-timemanagement-dagplanner-weekplanner- coaching- persoonlijke ontwikkeling- persoonlijke groei

€ 59,99
Toon product

What They Forgot to Teach You in School
What They Forgot to Teach You in School

€ 12,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo