Wel eens last van sociale angst? - Artikelpost

Wel eens last van sociale angst?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 589 | Aantal woorden: 489 | Datum: | 0 commentaar

Vele mensen in onze samenleving hebben in enige mate last van sociale fobie, maar zij zijn er zichzelf vaak niet van bewust dat het een zo groot verspreid probleem is, omdat het niet iets is waar veel over gesproken wordt of dat veel in de media verschijnt. Daarom praten ze zelf ook niet over hun sociale angst of fobie, en stel je voor dat iemand erachter komt wat voor erge symptomen ze allemaal ervaren in zulke sociale situaties, wat zouden anderen dan wel niet van hen denken?

Een persoon met een sociale fobie is bijvoorbeeld bang dat hij zich zelf belachelijk maakt en hecht vaak te veel waarde aan de mening van anderen. Alleen al de gedachte dat hij naar bijvoorbeeld een feestje of bijeenkomst moet kan al genoeg zijn om paniekgevoelens en reacties zoals zweten, duizeligheid, paniekgedachten, trillen, etc te veroorzaken. Een andere, ook vaak voorkomende situatie is dat iemand angstig of onzeker wordt bij het aanspreken van iemand van de andere sexe. Bij de een duikt die sociale angst alleen in bepaalde situaties op, bij de ander bij elke gedachte aan het moeten deelnemen aan een bijeenkomst. Als gevolg hiervan blijft de persoon met de sociale fobie steeds vaker thuis en raakt steeds meer geisoleerd.

Wat bijna alle mensen met een sociale angststoornis als overeenkomst hebben is dat hun gevoelens en gedachten niet reeel zijn en vaak weten ze dat zelf ook wel. Ze weten dat anderen niet per se negatief over hen oordelen en er geen echte reden is waardoor ze zichzelf niet op hun gemak zouden kunnen voelen, maar toch zijn ze niet zichzelf in sociale situaties.
Vaak is het zo dat zulke mensen een te negatief zelfbeeld hebben en daardoor te veel bezig zijn met wat anderen over hen denken. Gelukkig is het meestal gemakkelijk om met NLP technieken het zelfbeeld te veranderen en er voor te zorgen dat iemand met sociale angst zich  snel veel meer op zijn gemak begint te voelen. Stel je maar eens voor hoe het zou zijn wanneer je vol zelfvertrouwen met onbekenden kunt praten en je je helemaal op je gemak zou voelen. De eerste stap om er nu iets aan te doen, wanneer dat is wat je wil, is om je in te beelden hoe je leven er anders door zou worden, en wat je allemaal mist als je er niet mee aan de slag gaat.

Kijk gerust op mijn site voor informatie over hoe je met NLP dit en andere problemen kunt aanpakken.

 

 

Over de Auteur

Bas Smeets is NLP Masterpractitioner, gecertificeerd door de Society of NLP en heeft een coachingspraktijk in Den Bosch. Op zijn site vind je een verzameling van leerzame artikelen over NLP: http://www.bsmeets.com/

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo