Zelfvertrouwen Opbouwen In 6 Stappen - Artikel Post - Artikel Marketing

Zelfvertrouwen Opbouwen In 6 Stappen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 134 | Aantal woorden: 704 | Datum: | 1 commentaar

Zelfvertrouwen is niet iets dat je van het ene op het andere moment ineens hebt. Het opbouwen van meer zelfvertrouwen is een proces dat begint met het ontdekken van de achterliggende oorzaken van je onzekerheid. Pas als je deze kent dan kun je gerichte stappen gaan zetten om de negatieve gedachten, gewoonten en gedrag aan te pakken en te vervangen door positieve varianten.

 

Neem dus ten eerste de tijd om na te denken over de oorzaak van je gebrek aan zelfvertrouwen. Ben je ongelukkig over hoe je eruit ziet? Ben je ontevreden over je sociale leven? Heb je het gevoel dat je niet goed genoeg bent of heb je vaak last van faalangst? Ben je constant bang om uitgelachen te worden of voor gek te staan in sociale situaties? Probeer al deze gevoelens en gedachten te identificeren. Praat er desnoods over met iemand die je vertrouwt. Begin je angsten te zien als een uitdaging in plaats van een onoverkoombaar obstakel.

 

Stappen naar meer zelfvertrouwen

 

Zie het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen als een proces. Het doel is om kleine, positieve stappen te zetten in de richting van succes. De opeenstapeling van dagelijkse kleine stapjes zal na verloop van tijd een enorm effect hebben op je zelfvertrouwen. Oefen de volgende simpele strategieën tot ze een gewoonte voor je worden.

 

Denk regelmatig na over je goede eigenschappen. Ben je vriendelijk, betrouwbaar, behulpzaam enzovoorts? Door je gedachten te richten op je positieve eigenschappen zul je je steeds beter gaan voelen over jezelf. Daarnaast kun je niet aan twee dingen tegelijk denken. Als je over positieve dingen nadenkt ontkracht je tegelijkertijd de negatieve dingen.

 

Denk positief over je doelen en de dingen die je moet doen. Een simpel voorbeeld: Stel je moet een presentatie houden. In plaats van over alles na te denken dat mis kan gaan, vorm je een duidelijk beeld van jezelf terwijl je een perfecte presentatie geeft.

 

Stel realistische doelen waarvan je zeker bent dat je ze kunt halen. Geef jezelf een schouderklopje en wees trots op jezelf iedere keer als je een doel hebt behaald, ongeacht of dit een klein of een groot doel is.

 

Richt je aandacht op je successen in plaats van op je mislukkingen. Zie je mislukkingen uitsluitend als leermomenten. Iedereen maakt fouten. Laat die van jou waardevolle lessen zijn die je laten zien hoe je jezelf nog beter kunt maken.

 

Wees assertief. Het is belangrijk dat je je gedachten, gevoelens en emoties kunt uitdrukken naar anderen. Je hebt het recht om je plek in te nemen, je mening te geven en voor jezelf op te komen. Jouw mening telt en wat jij te zeggen hebt is net zo belangrijk als wat anderen te zeggen hebben.

Zoek en doe een activiteit waar je goed in bent en waar je plezier in hebt zoals een sport, muziek, koken, schilderen of knutselen. Je hoeft hier niet het beste in te zijn. Het belangrijkste is dat je naar jezelf toegeeft dat je ergens goed in bent. Ieder succes kun je gebruiken als een springplank naar meer succes.

 

Door de bovengenoemde punten steeds meer te integreren in je leven zullen je gedachten, gewoonten en levensinstelling steeds positiever worden.

 

Wil je een stap voor stap methode die je helpt om te achterhalen waar jouw onzekerheid vandaan komt en je precies laat zien hoe je meer zelfvertrouwen kunt ontwikkelen? Dan is een cursus Blijvend Zelfvertrouwen voor jou misschien een goede oplossing. Deze heeft al meer dan 15000 mensen geholpen hun onzekerheid te overwinnen, afhankelijkheid van anderen los te laten en meer in hun eigen kracht te gaan staan.

 
Over de Auteur

Meer tips over het vergroten van je zelfvertrouwen, overwinnen van stress en leiden van een gelukkiger leven? Bezoek dan Ontplooi voor praktische tips en info.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Sat, 27 Apr 2019 at 7:53 AM, by mirobert
really nice

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo