FB pix Coleus Forskohlii en gladde spieren - Artikelpost

Coleus Forskohlii en gladde spieren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1346 | Aantal woorden: 448 | Datum: | 0 commentaar

Coleus zorgt voor het ontspannen van gladde spieren. Dit zijn de spieren in de wand van de in- of uitgang van holle organen zoals maag, darm, slokdarm, galwegen, eileiders, blaas, bloedvaten, pupillen  en zaadleiders. Door samentrekken of verslappen van deze gladde spieren kunnen de openingen of doorgangen van de holle organen kleiner of wijder worden. Dit kan voor dus voor veel klachten zorgen.

Coleus zorgt voor een toename van Cyclisch AMP (cAMP) dit is ook het doel van veel astma medicatie, het zorgt ervoor dat de enzymen die cAMP afbreken worden geremd.  Een verhoogde Cyclisch AMP (cAMP) zorgt voor een remming van de activering van bloedplaatjes en de verminderde afgifte van histamine wat weer zorgt voor verminderde allergische symptomen. Het zorgt voor een krachtig samentrekken van de hartspier, het ontspant de bloedvaten  en andere gladde spieren. Het verhoogt ook de schildklierwerking en zorgt voor een betere vetverbranding waardoor men meer energie krijgt met meer gewichtsverlies. cAMP zorgt met zijn tweevoudige werking voor een positief effect op de complexe hormoonhuishouding in het lichaam.

Het effect van coleus op astma en allergieën.

Door het ontspannen van de te nauwe luchtwegen wordt de capaciteit van de luchtwegen verhoogt en kan men rustigere en makkelijker ademen. Dit is het effect van een toename van Cyclisch AMP. 

Coleus en gewichtsverlies.

Er is onderzoek gedaan om aan te tonen dat coleus de vetstofwisseling stimuleert. Onderzoekers hebben ontdekt dat veel mensen met obesitas een lagere dan normale Cyclisch AMP productie hebben.  Daaruit kan de conclusie worden getrokken dat de verhoging van het cAMP door coleus de vetstofwisseling weer optimaliseert.   

Coleus en hart- en vaatziekten.

Coleus wordt al van oudsher gebruikt om  de behandeling van klachten tegen hoge bloeddruk, angina en hartfalen te ondersteunen. Door het ontspannen van de bloedvaten wordt de bloeddruk gereguleerd en het samentrekken van de  hartspier versterkt. Ook dit is vermoedelijk te wijten aan het verhogende effect van cAMP door coleus. Coleus verhoogt ook de cerebrale doorstroming wat ten goede komt aan het herstel na een beroerte.

 Over de Auteur

FairBodyCare is dé online webshop voor biologische, fair trade gezondheidsproducten. Je kunt er onder andere Coleus Forskohlii capsules bestellen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo