FB pix Concentratie pillen - Artikelpost

Concentratie pillen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1293 | Aantal woorden: 408 | Datum: | 0 commentaar

Concentratie pillen

Zou het niet makkelijk zijn als we door middel van een pil ons concentratievermogen kunnen opkrikken? Voor veel mensen klinkt dit te goed om waar te zijn. Misschien ligt dat wel aan het calvinistische verleden van Nederland? Als iets te makkelijk is, dan is het niet goed... Feit is dat er wel degelijk stoffen zijn die ons concentratievermogen kunnen beinvloeden. Net als dat alcohol ons concentratievermogen juist vermindert kunnen andere stoffen juist een boost geven aan je concentratievermogen.

Een voorbeeld van dit soort stoffen zijn ginseng en ginkgo biloba. Deze combinatie heeft een bewezen effect op het concentratievermogen. Bij een experiment in Northumbria (UK) moesten studenten ginseng, ginkgo biloba of een combinatie van beide innemen. Het bleek dat bij gebruik van ginseng het geheugen beter functioneerde, maar dit leek ten koste te gaan van de mentale alertheid en reactievermogen. Bij gebruik van ginkgo verbeterde juist de mentale alertheid, maar was het (directe) effect op het geheugen niet aanwezig. Bij een combinatie van ginseng en ginkgo bleek dat de verminderde alterheid van de ginseng gecompneseerd werd door de ginkgo. De alertheid ging juist omhoog EN het geheugen functioneerde beter. Beide tezamen hadden dus een beter effect dan een enkele stof los, dit heet ook wel een synergie of het 1+1=3 effect.

Bij examens, deadlines en andere prestatie vragende situaties willen we een verbetering hebben van onze concentratie, maar het liefst ook een kalm en cool hoofd bewaren. Als we namelijk te gestresst zijn klappen we dicht en functioneert met name ons geheugen minder goed. Iedereen heeft een bepaalde curve zoals hieronder, waarbij onze prestatie bij matige mentale druk steeds beter wordt, maar naar mate de druk hoger wordt het presteren minder gaat worden. Daarom zou het goed zijn als concentratie pillen ook een ontspannend effect hebben. Ontspannende stoffen die tegelijkertijd bekend staan om een positief op het concentratie vermogen zijn bijvoorbeeld L-Theanine en Rhodiola Rosea.Over de Auteur

Drs. R.S. Verment heeft een opleiding gedaan in de orthomuleculaire geneeskunde bij het instituut SAGHO.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo