FB pix Concentratie Pillen - Artikelpost

Concentratie Pillen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1538 | Aantal woorden: 416 | Datum: | 0 commentaar

 

Concentratiepillen

 

Bestaat er zoiets als concentratiepillen? Dus pillen met stofjes erin die zorgen dat je concentratievermogen beter wordt? Het kan bijna niet anders eigenlijk. Je concentratievermogen en in het algemeen het functioneren van je hersenen wordt voortdurend beinvloed door stofjes in je lichaam. Als je schrikt gaat er adrenaline door je lijf en noradrenaline door je hoofd en gaat je concentratievermogen direct omhoog. Als het donker wordt gaan je hersenen melatonine aanmaken waardoor je suffig wordt en uiteindelijk in slaap valt. Als je hele mooie muziek luistert gaat je serotonine gehalte omhoog en voel je je gelukkig en tevreden. 

 

We kunnen ook stoffen innemen die op de hersenen inwerken. Er zijn wel heel wat barricades voor deze stoffen. Eerst moeten ze langs de lever zien te komen, veel stoffen worden hier afgebroken. Daarna moeten ze door de bloed-hersen barriere zien te komen. Dit is een scheidend membraam tussen de bloedvaten in de hersenen en de rest van het lichaam. Bekende stoffen die dit allemaal overleven en die erom bekend staan je concentratie te verhogen zijn bijvoorbeeld caffeine uit koffie (toegevoegd aan westerse frisdranken)en L-theanine uit thee (meer ontspannend, toegevoegd aan oosterse frisdranken). Minder bekende stoffen zijn DMAE, een stof uit sardientjes die op de membramen in de hersenen inwerkt en Ginkgo Biloba dat de hoeveelheid actieve noradrenaline in de hersenen lichtelijk kan verhogen. Verder is van enkele B-vitaminen aangetoond dat deze het concentratievermogen verbeteren. 

 

Een bekende combinatie is ginseng en ginkgo biloba. Van deze combinatie is met onderzoek aan de universiteit van Northumbria aangetoond dat dit een zeer positieve uitwerking heeft op zowel het geheugen als concentratievermogen. De studenten aan deze mix kregen als het ware meer "mind power".  Ginseng heeft met name een effect op het geheugen, vermoedelijk door het inwerken van ginseng op het cholinerge systeem in de hersenen. Ginkgo biloba heeft een positief effect op het concentratievermogen. Ginseng afzonderlijk lijkt het reactievermogen wat te vertragen, maar in combinatie met ginkgo biloba verdween deze vertraging volledig. Concentratiepillen op natuurlijke basis kunnen dus als beste in ieder geval ginseng en ginkgo biloba als basis hebben.Over de Auteur

Roland Verment is orthomolecualir therapeut.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo