Core Stability bij de fysiotherapeut - Artikel Post - Artikel Marketing

Core Stability bij de fysiotherapeut

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 318 | Aantal woorden: 701 | Datum: | 0 commentaar

 

 

Je hoort de term de laatste tijd steeds vaker: Core Stability. Maar wat betekent deze term eigenlijk? En hoe is Core Stability ontstaan? Op deze pagina lees je meer over Core Stability bij de fysiotherapeut.

Wat is Core Stability?

Het woord Core staat voor romp. Eigenlijk is Core Stability dus niets meer dan de stabiliteit van de romp. Deze stabiliteit wordt gehandhaafd door verschillende groepen spieren in de romp, die zorgen voor energie transfer, ofwel het vervoeren van energie in het lichaam. En omdat de romp in allerlei bewegingen betrokken is, zorgt de romp voor stabiliteit en krachtgeneratie. Core Stability Training is het uitvoeren van oefeningen om de stabiliteit van de romp te verbeteren en dus de stabiliteit en krachtgeneratie van het lichaam te verbeteren.

 

De geschiedenis van Core Stability training

In de jaren zeventig en tachtig werd Core Stability training voornamelijk gebruikt in de vorm van yoga of pilates. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. Nu is Core Stability Training namelijk veel breder geworden, waarbij de training wordt gebruikt bij vele verschillende klachten en in een meer uitgebreide vorm. Zo kun je Core Stability Training nu niet alleen ondergaan als onderdeel van yoga of pilates, maar ook als onderdeel van een behandeling bij de fysiotherapeut. In onderstaande alinea’s lees je hier meer over.

Core Stability Training bij de fysiotherapeut

Het ondergaan van Core Stability Training om de Core Stability van het lichaam te verbetren, kan tegenwoordig gewoon bij de fysiotherapeut. Woon je in Ede, dan kun je gewoon bij een fysio ede terecht voor het ondergaan van Core Stability Training. Bij Core Stability Training blijft de romp, waaronder de bekken, stabiel waardoor er minder kracht op de onderste extremiteit komt. Op deze manier voorkom je het ontstaan van verschillende soorten blessures en maak je bovendien het bewegen gemakkelijker. Ook leidt Core Stability Training in de vorm van fysiotherapie ede tot een aantal belangrijke neutrale aanpassingen, zoals snellere activatie van het zenuwstelsel, het vergroten van de efficiëntie van neutrale recreteringspatronen en de verbetering van de synchronisatie van motorunits. Tot slot neemt ook de remming van neutrale reflexen af, waardoor je beter kunt functioneren.

Core Stability Training kan uitgevoerd worden op verschillende manieren. Het is in ieder geval belangijk om te starten met enkele eenvoudige oefeningen, om deze vervolgens op te bouwen met oefeningen met een hogere moeilijkheidsgraad. Deze hogere moeilijkheidsgraad wordt onder ander veroorzaakt door de instabiele ondergrond waar de oefeningen op uitgevoerd worden.Over de Auteur

Informatieve artikelen met betrekking tot gezondheid heeft mijn passie. Veelal zijn het onderwerpen die ons allemaal aangaat.

Informatieve artikelen met betrekking tot gezondheid heeft mijn passie. Veelal zijn het onderwerpen die ons allemaal aangaat. Kersen verlagen het urinezuur wat verantwoordelijk is voor Jicht. - See more at: http://artikelpost.nl/gezondheid/eet-kersen-tegen-jicht.html#sthash.XV7hgY5n.dpuf
Informatieve artikelen met betrekking tot gezondheid heeft mijn passie. Veelal zijn het onderwerpen die ons allemaal aangaat. Kersen verlagen het urinezuur wat verantwoordelijk is voor Jicht. - See more at: http://artikelpost.nl/gezondheid/eet-kersen-tegen-jicht.html#sthash.XV7hgY5n.dpuf

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo