FB pix cosmetische tandheelkunde - Artikelpost

cosmetische tandheelkunde

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1195 | Aantal woorden: 1682 | Datum: | 0 commentaar

 Wat is cosmetische tandheelkunde?

 

Het is tandheelkunde met een extra dimensie. De cosmetische tandarts richt zich op gezondheid én schoonheid van het gebit. Dit vereist kennis van materialen en technieken maar ook gevoel voor esthetiek en de kunst om de wens van patiënt te vertalen in een mooie, prettig aanvoelende oplossing. Naast een gezond gebit gaat het dus ook om uitstraling, een mooie (glim)lach en om zelfvertrouwen.

De cosmetische tandarts heeft een zeer gevarieerde klantenkring. Jongeren en mensen op leeftijd die niet tevreden zijn met hun gebit. Dit kan liggen aan ouderdom, ziekte of een ongeval maar ook aan natuurlijke slijtage, aangeboren afwijkingen of een specifiek schoonheidsideaal van een patiënt.

Is cosmetische tandheelkunde een trend?

“Er is duidelijk toenemende vraag naar diensten van een cosmetische tandarts” zegt praktijkhouder Charles Bruchmann , tandarts bij Bergen op Zoom. “Dat komt enerzijds door nieuwe technieken en materialen en anderzijds doordat cosmetische zorg inmiddels maatschappelijk aanvaard is. Maar een specialist rondom cosmetische tandzorg heeft meer nodig dan alleen kennis van reguliere tandheelkunde, er is inzicht rondom tandgezondheid én schoonheid nodig. Elke persoon heeft een andere perceptie van wat schoonheid is dus de patiënt en de tandarts moeten samen alle wensen en mogelijkheden in kaart brengen.”

Wat is er allemaal mogelijk?

Er zijn heel veel cosmetische oplossingen binnen de tandheelkunde. De bekendste en meest gevraagde tandarts behandelingen welke zijn gericht op cosmetische verbeteringen zijn:

Smile make-over

Wanneer u van mening bent dat uw glimlach te wensen over laat dan kunt u uw gebit en de daarmee samenhangende glimlach laten aanpassen. Bij een smile make-over kunnen alle cosmetische en tandheelkundige materialen en technieken ingezet worden om uw glimlach naar wens te brengen.

Hoe gaat het in zijn werk? In een sessie bespreekt u uw wensen voor uw gebit en glimlach. De cosmetisch tandarts informeert u vervolgens rondom de mogelijkheden, tijd en kosten om de door u gewenste glimlach te realiseren.

Facings

Iedereen die gezonde en sterke tanden heeft maar toch niet helemaal tevreden is over het uiterlijk van het gebit, kan in aanmerking komen voor een facing.Een facing is een laagje of schildje waarmee de vorm of kleur van uw tand verandert kan worden om zo uw gebit te verfraaien.

Hoe gaat het in zijn werk?U kunt de vorm en kleur kiezen van het vulmateriaal of het schildje op uw tand. Daarmee wordt veilig en snel het door u gewenste resultaat bereikt.
 Tanden bleken

Uw tanden kunnen vlekken krijgen van roken, eten, drinken of een mindere mondhygiëne. Tanden bleken  is een snelle en effectieve manier om uw tanden weer de frisse glans terug te geven. Hoe gaat het in zijn werk? Er zijn verschillende opties om tanden te bleken zoals een behandeling met een bleekgel in combinatie met een speciale bleeklampmaar ook een laserbehandeling is mogelijk.

  Kronen en bruggen

Als uw tand of kies te ver is afgebroken dan kan het zijn dat een vulling niet meer toereikend is om de grote kauwkrachten te kunnen weerstaan waardoor de vulling kan afbreken. Een kroon is een vastgelijmd kapje dat precies over een tand of kies past. Een brug bestaat uit twee of meerdere kronen of een brugtussendeel waarmee een ruimte van meerdere ontbrekende tanden of kiezen opgevuld kan worden.

Hoe gaat het in zijn werk? U bepaalt de kleur van de kroon. De tand of kies wordt bijgeslepen om ruimte te maken voor de kroon of brug.Vervolgens wordt een afdruk gemaakt van dit mond gedeelte zodat de kroon of brug precies op maat gemaakt kan worden. Bij een vervolgafspraak wordt de kroon op zijn plaats geschoven en vastgelijmd.

Implantanten

Een implantaat is een oplossing indien u één of meerdere tanden en/of kiezen mist want het biedt houvast voor een kroon, brug of klikgebit.Vaak het eindresultaat ook een jeugdiger uiterlijk omdat ontbrekende tanden u er ouder laten uitzien.

Hoe gaat het in zijn werk? Een implantaat is van titanium en wordt aangebracht in de kaak met een kunstwortel. Er wordt een tijdelijke prothese geplaatst zodat de kauwfunctie behouden blijft en er geen gaten zichtbaar zijn. In 3 tot 6 maanden tijd is het implantaat vast gegroeid aan het bot en wordt de definitieve kroon, brug of klikgebit geplaatst.

  Klikgebitten

Als u  geen eigen tanden meer heeft gaat uw kaak doorgaans slinken. Hierdoor wordt uw kunstgebit soms moeilijk vastgehouden.Met een kliksysteem blijft het kunstgebit wel prettig en stevig zitten. Een klikgebit kan eenvoudig losgemaakt worden voor het reinigen.

Hoe gaat het in zijn werk?Elke mond en kaak is anders dus er wordt een afdruk van de gehele kaak gemaakt. Er wordt vervolgens een strip met kunsttanden speciaal voor u gemaakt en deze wordt aan de kaak vastgemaaktmiddels implantaten.Als het gebit is vast geklikt op de implantaten beschikt u weer over natuurlijke bijtkracht én u kunt weer breeduit lachen.

  Kunstgebitten

Een kunstgebit is een hulpmiddel in het geval dat alle tanden en kiezen verwijderdmoeten worden. Een kunstgebit ligt los in de mond en vervangt uw voormalige tanden en kiezen.Hoe gaat het in zijn werk? Elke mond en kaak is anders dus er wordt een afdruk van de gehele kaak gemaakt. Vervolgens wordt voor u een nieuw gebit speciaal op maat gemaakt.

 Gebitsrestauratie

Een slecht gebit komt vaak voor en is doorgaans gewoon herstelbaar. Een onevenwichtig, incompleet of pijnlijk gebit zorgt voor veel ongemak en ondermijnt het zelfvertrouwen.Hoe gaat het in zijn werk? Afhankelijk van de status van uw gebit kan de tandarts gebruik maken van vullingen, stiftopbouwen, kronen, bruggen en facings. Een gezond gebit met sterke tanden en goede mondgezondheid is erg prettig en is een enorme verbetering voor gevoel en uitstraling.

 

Over de Auteur

Soecken schrijft over cosmetische tandheelkunde

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

ZaZa Home & Office - kaptafel met spiegel en gloeilampen - cosmetische tafel - 2 lades - 3 open vakken - wit
ZaZa Home & Office - kaptafel met spiegel en gloeilampen - cosmetische tafel - 2 lades - 3 open vakken - wit

€ 99,90
Toon product

Kaptafel met spiegel en dimbare lampen - make-up tafel - cosmetische tafel - 3 open vakken en 2 lades - wit
Kaptafel met spiegel en dimbare lampen - make-up tafel - cosmetische tafel - 3 open vakken en 2 lades - wit

€ 89,99
Toon product

Mighty Patch Original Pimple Patches van Hero Cosmetisch, Dag & Nacht Acne Behandeling, Verhelderende puistenverwijderaar Hydrocolloïde Patches, Anti Acne Vlekken, Vlekbehandeling Puist Stickers - 24 Patches
Mighty Patch Original Pimple Patches van Hero Cosmetisch, Dag & Nacht Acne Behandeling, Verhelderende puistenverwijderaar Hydrocolloïde Patches, Anti Acne Vlekken, Vlekbehandeling Puist Stickers - 24 Patches

€ 10,76
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo