FB pix Daglichtlampen tegen depressieve gevoelens in de winter - Artikelpost

Daglichtlampen tegen depressieve gevoelens in de winter

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1159 | Aantal woorden: 361 | Datum: | 0 commentaar
In de koude, gure wintermaanden voelen veel mensen zich neerslachtig. Uit een onderzoek is gebleken hoe dit komt. De neerslachtige gevoelens ontstaan namelijk door een gebrek aan daglicht. Het zou hier om ongeveer drie procent van de bevolking gaan, voor wie geldt dat een gebrek aan daglicht zorgt voor depressieve gevoelens. Het gaat hier in meer gevallen om vrouwen dan om mannen, maar het is niet bekend waarom dat zo is.

Een gebrek aan daglicht veroorzaakt dus lusteloosheid en vermoeidheid. Bovendien zorgt een gebrek aan daglicht er ook voor dat de concentratie verminderd waardoor ook de werkprestaties verminderen. Het geconfronteerd worden met daglicht is dan ook heel belangrijk om de concentratie hoog te houden, alsmede de werkprestaties. Om dit te bewijzen, werd een ander onderzoek uitgevoerd.

Dit onderzoek werd uitgevoerd onder twee groepen. Eén van de groepen werknemers kreeg wel daglicht, terwijl de andere groep werknemers niet met daglicht geconfronteerd werd. Bij de eerste groep gingen de werkprestaties omhoog tussen de winter en de zomer. De andere groep vertoonde geen verandering.

Uit andere onderzoeken bleek ook dat daglicht enorm belangrijk is voor het menselijk functioneren. Het zorgt er namelijk voor dat het dag- en nachtritme van mensen blijft werken. Bij een gebrek aan daglicht op de juiste tijdstippen, zal dit resulteren in slaapstoornissen, stress en concentratieproblemen. Ook hieruit kan je afleiden dat het ontwikkelen van een goed daglichtpatroon essentieel is.

En exact om de bovengenoemde redenen zijn er daglichtlampen gemaakt. Daglichtlampen zorgen ervoor dat je een beter humeur krijgt, waardoor je jezelf goed kunt concentreren en ook op het werk presteert zoals zou moeten. Dankzij daglichtlampen krijg je 's winters meer energie en zijn de grauwe dagen in december en januari voorgoed verleden tijd.

Over de Auteur

Lightfresh is een bedrijf dat onder andere luchtzuiverende verlichting en daglichtlampen aanbiedt. De producten van dit bedrijf maken het leven een stuk aangenamer, zeker voor mensen met neerslachtige gevoelens in de winter, en allergieën het hele jaar door.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo