FB pix De belangrijkste tips voor home fitness - Artikelpost

De belangrijkste tips voor home fitness

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2020 | Aantal woorden: 678 | Datum: | 0 commentaar

In Nederland zijn er genoeg mensen die liever zelf thuis fitnessen dan dat ze naar de sportschool moeten. Te druk, te ver weg, te duur of angst voor een sportschool kunnen redenen zijn om niet naar de sportschool te willen gaan. Er zijn natuurlijk een hoop voordelen om wel naar een sportschool te gaan. Waarvan de belangrijkste de professionele begeleiding is die thuis ontbreekt.

Maar mochten deze voordelen voor jou niet opwegen tegen de nadelen en wil je daarom thuis trainen is het verstandig om vooraf over een aantal zaken goed na te denken. Eerst is het vaststellen van het doel belangrijk. Zo gauw je een doel hebt vastgesteld is het kiezen van een goede, grote ruimte een prioriteit. Bij krachttraining is het verstandig een ruimte met een sterke muur en vloer te kiezen. Een oude zolder is in dat geval minder geschikt.

Fitness apparaten
Na het vaststellen van het doel en de ruimte is het verstandig om een aantal fitness apparaten aan te schaffen. Voor cardio training zou ik thuis een loopband en hometrainer aanschaffen. Beide apparaten zorgen dat je snel vet kunt verbranden. Beide apparaten kunnen echter snel gaan vervelen dus zorg voor bijvoorbeeld muziek tijdens het sporten.

Daarnaast zou ik een goede buikspierbank aanschaffen. Deze banken zijn naast buikspieroefeningen vaak ook goed te gebruiken in combinatie met dumbells. De buikspierbank is meer voor een strakke buik dan vetverbranding bedoeld.  

Oefeningen
Er zijn in en rondom het huis heel veel oefeningen te bedenken waar weinig tot niets aan materiaal voor nodig is. Belangrijk is wel dat je vooral de krachttraining oefeningen goed uitvoert. Anders kunnen er nare blessures optreden. Bij oefeningen is het vaak verstandig dit in fases met een kleine pauze te doen.

Opdrukken is een van de bekendste krachttraining oefeningen. Bij het opdrukken til je met je armen ongeveer 70% van je lichaamsgewicht. Een erg goede training voor de armen dus. Zorg bij het opdrukken dat je ellebogen in een hoek van 90 graden staan en probeer met je neus bijna de grond te raken.

Twee eenvoudige maar goede cardio tips zijn springen en traplopen. Bij springen gebruik je het hele lichaam. Spreid bij het springen armen en benen tegelijk voor nog meer resultaat. Trap lopen is een van de meest onderschatte oefeningen. Bij het traplopen werk je aan de beenspieren en vet verbranding.

Dan is er buiten huis nog genoeg te doen. Hardlopen en joggen zijn bekend, maar ook snelwandelen is een perfecte manier voor vetverbranding. Dit heeft net als hardlopen en joggen wel opbouw nodig en je kunt alleen zelf kijken hoe lang je het volhoudt.  

Budget voor home fitness

Om het budget van een home fitness vast te stellen zijn zoals gezegd doel, apparaten en oefeningen die je wilt doen van belang. Het is dan ook maar net hoe gek je het zelf wilt maken. Zoals in de alinea’s over de oefeningen zijn er veel gratis oefeningen om fit te worden of blijven.

Voor een hometrainer, buikspierbank en wat dumbells kun je voor ongeveer 500 euro goed voorzien zijn. Wil je meer mogelijkheden of andere apparaten dan kan dit een veelvoud worden. Dit kan wellicht een flink investering zijn in een keer. Maar bedenk wel dat je hier een tijd plezier van kan hebben.

Mocht je het willen vergelijken met de fitnessclub op de hoek dan zou je het aankoop bedrag door 12 kunnen delen om te zien wat de kosten per maand zijn in vergelijking met de kosten van een lidmaatschap per jaar. Dit is natuurlijk wel zonder de voordelen maar ook nadelen van een lidmaatschap bij een fitnessclub.

Over de Auteur

Yves houdt van het leven en vooral van sporten. Omdat er niet iedereen weet waar te beginnen of waarmee geeft hij graag tips. Of het nu om fitness tips of over apparaten gaat.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo