De invloed van koffie op uw gezondheid - Artikel Post - Artikel Marketing

De invloed van koffie op uw gezondheid

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Lode
Gezien: 1840 | Aantal woorden: 364 | Datum: Thu, 5 Aug 2010 | 0 commentaar

Is koffie nu goed voor het lichaam of is het juist ongezond? Er zijn reeds heel wat onderzoeken geweest naar de invloed van koffie op het menselijk lichaam en die zijn het zelfs niet altijd met elkaar eens.

De meest besproken stof in koffie is ongetwijfeld cafeïne. Deze stof krijgt heel wat goede bijwerkingen toegedicht, maar ook minder goede. Als je koffie maakt met een espresso apparaat zal die bijvoorbeeld maar half zo veel cafeïne als de filterkoffie die reeds jaren bij ons is ingeburgerd. En dit ondanks het feit dat de smaak van espresso wel veel sterker is dan die van onze traditionele filterkoffie. Iemand die gevoelig is voor cafeïne kan dus beter overschakelen op espresso. Bovendien wordt het water in een espresso apparaat niet tot kooktemperatuur gebracht. Bij filterkoffie is dit wel soms het geval, en daardoor kunnen schadelijke stoffen vrijkomen als de koffie verbrandt. Anderzijds dient het dan weer gezegd dat de filter bij gewone koffie dan weer bepaalde schadelijke stoffen tegenhoudt.

Een positief effect van koffie is dat het antioxidanten bevat, die hebben een positief effect op het lichaam. Ze stimuleren de energie-opname en verhogen de weerstand van het lichaam.

Tegenwoordig hoort men wel eens dat koffie ongezond zou zijn, dat het een ongunstig effect zou hebben op de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Dit is echter nog nooit aangetoond.

De waarheid zal waarschijnlijke ergens in het midden liggen, ieder product is op een of andere manier wel slecht voor de gezondheid (vis is vervuild, groenten zijn besproeid, vlees andere schadelijke stoffen, …). Terwijl de koffie-industrie enkel de positieve effecten zal belichten.

Daarom is ons advies, geniet, maar met mate. En let zeer goed op met cafeïnerijke energiedranken die soms tot 12 keer meer cafeïne bevatten dan een gewone kop koffie.



Over de Auteur

De auteur is een koffieliefhebber, die tijdens een periode in Italië helemaal gevallen is voor de plaatselijke espresso in zijn al zijn mogelijke varianten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo