De kracht van Dry Needling - Artikelpost

De kracht van Dry Needling

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 458 | Aantal woorden: 655 | Datum: | 0 commentaar

 

Je herkent het gevoel vast wel: je spieren hebben een naar, pijnlijk, en gespannen plekje dat pijn doet als je er licht op drukt. Dit zijn de zogenaamde knopen, die ook wel worden benoemd als de ‘triggerpoints’. Deze triggerpoints zorgen voor zowel problemen als verstijving tijdens het uitvoeren van een beweging.

Kritisch over jouw knoop

Chronische spierpijn zijn vaak het gevolg van een vervelende triggerpoint. Denk daarbij aan onder meer aan RSI, hoofdpijn, rugklachten en nekklachten. Gelukkig is er ook een oplossing en wel in de vorm van ‘Dry Needling’. De benaming verklapt het al een beetje: via naalden wordt gezorgd voor meer ontspanning van de spieren.

Dat wordt toch acupunctuur genoemd?

Een vergelijking die we wel kunnen begrijpen. Maar toch wordt er anders te werk gegaan. Met dry needling wordt gericht op de spieren, terwijl acupunctuur zich meer richt op energiebanen. Verder komen bij acupunctuur ook meerdere naalden kijken, die een tijdje in het lichaam blijven. De fysiotherapeut heeft tijdens het toepassen van dry needling slechts een enkele naald nodig, waarmee de spierknopen direct worden beïnvloed.

Prikje? Voel je nauwelijks

Gelukkig maar. Zo’n prikje ziet er gevaarlijk uit dan dat het lukt. Sterker nog, je merkt er nauwelijks iets van. De spier daarentegen, zal zich al snel ontspannen, wat even pijn kan doen. Gelukkig is dit gevoel van korte aard en is de positieve werking op de spier al snel voelbaar. In Nederland zijn er verschillende specialisten die zich richten op deze discipline en dat is niet zonder reden. De ingreep is treffend en de resultaten zijn al op korte termijn zichtbaar. Even een paar sessies volhouden en je kunt er weer helemaal tegenaan.
Meer weten over Dry Needling in Den Haag? Bezoek dan de website en lees je in. Samen met jou werken we dan hopelijk naar een spoedig herstel.

Over de Auteur

Fysio-Den Haag

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo