De manisch depressieve stoornis - Artikel Post - Artikel Marketing

De manisch depressieve stoornis

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: jordyhuntelaar
Gezien: 496 | Aantal woorden: 371 | Datum: Sat, 8 Dec 2012 | 0 commentaar

Een aanzienlijk deel van de Nederlandse bevolking heeft last van een depressie of heeft in het verleden te kampen gehad met een depressie. Depressies komen in vele soorten en maten en kunnen veel verschillende oorzaken hebben. De duur van een depressie hangt mede af van deze oorzaak en de behandeling van de depressie. Ongeveer 150.000 mensen in Nederland lijden aan een zogenaamde manische depressie. Deze vorm van depressieve stoornis wordt vaak als een van de hevigste gezien.

De manische depressie

Stemmingswisselingen zijn heel normaal, en iedereen heeft weleens een minder goede of juist een hele goede dag. Dit is een normaal verschijnsel dat mede wordt veroorzaakt door gebeurtenissen in je dagelijks leven. Er zijn echter mensen die last hebben van een abnormale vorm van stemmingswisselingen. Op het ene moment kunnen zij heel blij en druk zijn en blaken zij van het zelfvertrouwen. Het andere moment voelen zij zich extreem somber en futloos. Wanneer iemand hier last van heeft spreken we van een manische depressie. Deze vorm kent een aantal kenmerkende depressie symptomen.

De depressie symptomen

De stemmingswisselingen die iemand ervaart wanneer hij of zij manisch depressief is hebben niets te maken met de gebeurtenissen in hun dagelijks leven. Een leuk uitje lijdt bijvoorbeeld niet tot een blije stemming. Men heeft geen vat op hun emoties en stemmingen wat erg lastig is in veel situaties. Omdat men bij een manische depressie schommelt tussen twee uitersten (polen) wordt deze depressie ook wel een bipolaire depressie genoemd.

De depressie test

De bipolaire stoornis wordt gezien als een van de zwaarste depressieve stoornissen. In het beginstadium is de depressie echter nog relatief goed te behandelen door een combinatie van therapie en medicatie. Het is dan ook verstandig om een depressie test te doen wanneer u twijfelt aan u eigen situatie. Hoe sneller de depressie herkent wordt, des te effectiever de behandeling zal zijn.Over de Auteur

Drs. R.B. van Dijk
Psychologenteam

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo