FB pix De muisarm: hoe kom je van deze blessure af? - Artikelpost

De muisarm: hoe kom je van deze blessure af?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1989 | Aantal woorden: 463 | Datum: | 0 commentaar

 

De muisarm, ook wel RSI genoemd, is een vaak gehoorde klacht bij mensen die een kantoorbaan hebben. Het is een blessure van de spieren die tijdens het werk vaak dezelfde beweging uitvoeren. Die spieren bevinden zich in je nek, schouders, armen en pols en kunnen een vervelende pijn veroorzaken.

Klachten
Een belangrijk symptoom van een muisarm is een zeurende of stekende pijn van de spieren. Die pijn wordt vaak veroorzaakt door stijfheid en krampen van de spieren. Daar kunnen ook pijnlijke rugklachten bijkomen. In een verder stadium krijgen sommige mensen ook last van tintelingen of gevoelloosheid. De klachten van een muisarm kunnen lang sluimeren en steeds erger worden. Tijd om er iets aan te doen!

Gouden tips om van je muisarm af te komen
1. Rust

Neem genoeg pauzes tussen je werkzaamheden. Loop even een rondje op kantoor of ga vijf minuten naar buiten om in beweging te blijven. Als je erge klachten hebt dan is ieder uur een korte pauze aan te raden.
2. Houding
Zet je stoel in de juiste positie, zet je beeldscherm op ooghoogte en ga recht voor je scherm zitten. De klachten hebben weinig kans om te verergeren wanneer je zorgt voor voeten plat op de grond en een rechte rug.
3. Arnica
Een natuurlijke manier om je spieren soepel te houden is deze lekker in te smeren met Arnica Forte Gel. De gel bevat een hoge concentratie stoffen uit valkruid en dat is goed voor de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen.
4. Trackball
Een mogelijke oplossing van je muisarm is een ergonomische muis of een trackball. Deze muizen zijn anders gebouwd dan de meeste muizen en verdelen de belasting van je spieren op een goede manier. Ook een muismat met een polssteun kan verlichting brengen in de belasting van je arm en pols.
5. Sporten
Een goede conditie en lekker sporten buiten de dagelijkse kantoorwerkzaamheden  om kunnen ervoor zorgen dat een muisarm minder kans krijgt om te ontstaan. Je bent dan namelijk soepeler in je spieren waardoor ze minder snel stijf worden.

Over de Auteur

Alles voor de goede gezondheid!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo