De veranderingen voor de zorgverzekering vergelijker - Artikel Post - Artikel Marketing

De veranderingen voor de zorgverzekering vergelijker

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 366 | Aantal woorden: 412 | Datum: | 0 commentaar

Nu Prinsjesdag achter de rug is, is meer bekend wat er met de zorg in 2018 zal gaan gebeuren. Vrijwel direct na Prinsjesdag werd bekend dat het eigen risico tóch niet zal gaan stijgen naar 400 euro. Reden: de onderhandelende partijen voor het nieuwe kabinet waren het hier niet mee eens. Maar wat veranderd er wel voor de zorgverzekering vergelijker volgend jaar?

Hogere premie

Dat de premie zal gaan stijgen is wel waarschijnlijk. De premies voor 2018 worden in november pas bekend gemaakt. Maar Verzekeraar DSW maakte eerder al bekend dat de zorgpremie waarschijnlijk dertig euro op jaarbasis hoger uit zal vallen. Nominaal zal die zelfs met 72 euro per jaar stijgen. Houd hier dus alvast rekening mee. Bekijk daarom, wanneer de nieuwe premies bekend zijn, je huidige verzekering en gebruik de zorgverzekering vergelijker om de nieuwe premies te vergelijken. Zo zie je gemakkelijk of je goedkoper uit kan zijn.  

Gelukkig is er ook goed nieuws: de premies gaan niet alleen omhoog, maar de zorgtoeslag ook. Dit geldt natuurlijk alleen wanneer je recht hebt op zorgtoeslag. Voor een eenpersoonshuihouden wordt de zorgtoeslag verhoogd met maximaal 131 euro. Voor meerpersoonshuishoudens zal dit maximaal 194 euro zijn op jaar basis.

Meer vergoed door de basisverzekering

Volgend jaar zal er ook meer vergoed worden vanuit de basisverzekering. Onder andere zal nu worden vergoed: nieuwe medicijnen en geneeswijzen, meer fysiotherapie voor artrose-patiënten, vergoeding voor verzorging aan minderjarigen en opnieuw een subsidieregeling voor een NIPT-test. 

Daarnaast wordt ook meer geld vrijgemaakt voor verpleeghuizen. Dit gaat voornamelijk om goed personeel te werven om daarmee op korte termijn de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Kortom: er zullen weer een hoop dingen veranderen voor de zorg volgend jaar. Het is daarom van belang om de juiste zorgverezkering te hebben. Wij helpen je met het kiezen van de juiste verzekering. Wij hebben een keuzehulp ontwikkeld waardoor je door het beantwoorden van een aantal vragen je tot de beste verzekering voor jou komt. De keuzehulp vind je bij de zorgverzekering vergelijker!Over de Auteur

Schrijft over zorgverzekeringen vergelijken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[244 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo