FB pix De verschillende soorten astma - Artikelpost

De verschillende soorten astma

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1902 | Aantal woorden: 485 | Datum: | 0 commentaar

 

Niet iedereen heeft dezelfde klachten bij astma, en dat is niet gek, want er zijn verschillende soorten astma. Zo heb je bijvoorbeeld allergisch astma, intrinsiek astma en inspanningsastma. Het komt vaak voor dat iemand meerdere vormen van astma tegelijkertijd heeft.

Allergisch astma

Een veel voorkomende soort van astma is het allergisch astma. Dit is een variant waarbij je het benauwd krijgt wanneer je bepaalde prikkels inademt waarvoor je allergisch bent. Het kan hierbij om veel verschillende prikkels gaan, waaronder huidschilfers van bijvoorbeeld de kat of hond, maar ook om stuifmeel of huisstofmijt. Er zijn zelfs bepaalde voedingsstoffen of bepaalde medicijnen die kunnen leiden tot een aanval van allergisch astma. Het is wel zo dat niet iedereen voor dezelfde prikkels allergisch is, dit verschilt echt per persoon. Zo zal de ene persoon meer last hebben van huisstofmijt, terwijl de ander meer last heeft van de prikkels die afkomstig zijn van huisdieren.

Intrinsiek astma

Een andere vorm van astma is het intrinsiek astma. Hierbij leveren niet-allergische prikkels astmaklachten op. Hierbij kun je denken aan uitlaatgassen, benzine, parfum, schoonmaakmiddelen en rook. Bij deze vorm van astma kunnen zelfs klachten ontstaan van weersomstandigheden zoals koude lucht, vochtige lucht en mist.

Inspanningsastma

Veel mensen krijgen het benauwd als zij zich inspannen, bijvoorbeeld tijdens het sporten of tijdens het trekken van een sprintje richting de metro. Deze vorm van astma komt voornamelijk voor als mensen zich te snel bewegen. Activiteiten die inspannend zijn, moeten dan ook rustig gestart worden zodat de longen kunnen wennen aan het overgaan van rust naar inspanning. Wanneer je inspanningsastma hebt, dan kunnen ook stress en hevige emoties ervoor zorgen dat de klachten erger worden. Koude en vochtige lucht zijn ook vaak hinderlijk voor mensen die inspanningsastma hebben.Over de Auteur

Lightfresh biedt luchtzuiverende verlichting aan waarmee astmapatiënten hun astmaklachten kunnen verminderen. Een ruimte van ongeveer 45 vierkante meter kan binnen drie uur voor 95% vrij worden gemaakt van prikkels die allergische reacties kunnen veroorzaken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 2.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo