FB pix De voordelen van bekkenbodem fysiotherapie - Artikelpost

De voordelen van bekkenbodem fysiotherapie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 189 | Aantal woorden: 482 | Datum: | 0 commentaar

Voor zowel mannen als vrouwen is een gezonde bekkenbodem erg belangrijk. Het is een groep spieren die ervoor zorgen dat de organen in het bekkengebied worden ondersteund. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de darmen, je blaas en bij vrouwen de baarmoeder. Bij een minder goed werkende bekkenbodem kun je te maken krijgen met diverse gezondheidsproblemen. Fysiotherapie Burgum en fysiotherapie Delfzijl zijn hierin gespecialiseerd om bekkenbodemklachten te behandelen. De behandelingen brengen verschillende pluspunten met zich mee.

Je kunt de bekkenbodemspieren versterken

Als eerst zorg je er met bekkenbodemfysiotherapie voor dat je bekkenbodemspieren worden versterkt. Er wordt gebruikt gemaakt van diverse soorten technieken en het uitvoeren van oefeningen. Op het moment dat je deze spieren regelmatig traint, wordt de bekkenbodem een stuk steviger waardoor de organen uiteindelijk beter kunnen worden ondersteund.

Incontinentie behandelen

Bekkenbodem fysiotherapie kan ook baat hebben wanneer je hinder ervaart van incontinentie. Er wordt gefocust op het trainen van de bekkenbodemspieren zodat je meer controle kunt krijgen over je blaas en de darmen.  Je zult aan de slag gaan met specifieke oefeningen, maar ook ademhalingstechnieken. Ook zal er gekeken worden of er eventuele aanpassingen in het gedrag kunnen worden gedaan zodat de incontinentie beter onder controle te houden is.

Bekkenpijn verminderen

Bekkenpijn is een veelvoorkomende klacht die zowel mannen als vrouwen kan treffen. Het kan verschillende oorzaken hebben, zoals spierdysfunctie, littekenweefsel of overbelasting. Bekkenbodem fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van bekkenpijn door middel van gerichte evaluatie en behandelingstechnieken. Fysiotherapeuten gespecialiseerd in bekkenbodemproblemen kunnen patiënten helpen bij het opsporen van hun pijn. Zo kan er vervolgens een goed behandelplan worden samengesteld.

Een boost aan je seksuele gezondheid

Je had er waarschijnlijk niet aan gedacht, maar bekkenbodem fysiotherapie kan ook een boost geven aan je seksuele gezondheid. Hoe? Dat leggen we je uit. Een gezonde bekkenbodem is van belang voor een bevredigend seksueel leven. Bekkenbodem fysiotherapie kan helpen bij het verbeteren van de seksuele gezondheid door het vergroten van het bewustzijn en de controle over de bekkenbodemspieren. Dit kan resulteren in een betere bekkenbodemfunctie, verhoogde bloedtoevoer naar het bekkengebied en verhoogd comfort tijdens seksuele activiteiten.Over de Auteur

Als fysiotherapeut schrijf ik graag over allerlei soorten therapie. Ditmaal over bekkenbodem fysiotherapie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo