FB pix De voordelen van een massage - Artikelpost

De voordelen van een massage

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1610 | Aantal woorden: 979 | Datum: | 0 commentaar

Een hotstone massageTerwijl je op de tafel ligt, met frisse lakens onder je, luister je naar de zachte muziek in de achtergrond en begin je te dagdromen. Je ruikt de geur van frisse salvia aroma en je hoort het geluid van de massage olie die wordt opgewarmd in de handen van de massagetherapeut. De pijnlijke en overspannen spieren in je lichaam schreeuwen erom om aangeraakt te worden. Ze schreeuwen om de handen van een professionele masseur. Zodra de therapeut begint, verdwijnen al je problemen en kun je niks anders doen dan heerlijk genieten. Het enige wat je wilt is dat het niet stopt.

Maar wat nou als die heerlijke massage sessie meer deed dan alleen de spanning van je spieren weghalen? Wat als die massage je heeft geholpen om bepaalde kwalen te voorkomen? Wat als die massage je slaap en je stemming verbeterd heeft?

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat hoe vaker een persoon wordt gemasseerd, hoe beter hij of zij zich zal voelen. Doordat steeds meer mensen ervoor kiezen om een massage opleiding te volgen is het ook makkelijker om een massage therapeut in de buurt te vinden.

Massage, als een helend instrument, bestaat al duizenden jaren en komt in vele culturen over de hele wereld voor. Het aanraken van een mens bij bijvoorbeeld pijn is een natuurlijke reactie. Denk maar bijvoorbeeld aan de laatste keer dat je je teen tegen een tafel hebt gestoten, of dat je gewoon ineenkeer ergens pijn voelde. Wat deed je op zo een moment? Je wreef erover, nietwaar?

Al eeuwenlang hebben artsen/therapeuten verschillende therapeutische technieken ontwikkeld op basis van het simpelweg aanraken. Vele van deze technieken worden vandaag de dag nog gebruikt. Vandaag hebben we zelfs wetenschappelijke rapporten die laten zien wat de voordelen van het krijgen van een massage allemaal zijn. De voordelen van het krijgen van een massage variëren van het behandelen van chronische ziektes en pijnlijke spieren tot het verlichten van onze spanningen.

De gevolgen van stress en spanning

Een massage nodig bij stressOnderzoeken laten zien dat 80 tot 90% van de ziektes en kwalen voort komen uit stress. Het krijgen van een massage kan die angstaanjagende cijfers bestrijden door ons te herinneren wat het betekent om gewoon even lekker te relaxen. Naast het relaxen en het verminderen van stress helpen massages ook om de bloeddruk te verlagen, versnellen van het herstel van bijvoorbeeld een blessure, en helpen om 's nachts beter te slapen en vermindert vermoeidheid.

Het krijgen van een massage is een ideale medicijn voor een goede gezondheid. Daarnaast zorgt een massage ook voor een goede balans tussen lichaam en geest. Wanneer een persoon namelijk een goede massage krijgt, kan dit ervoor zorgen dat de persoon in een meditatieve staat terecht komt, waardoor hij of zij de innerlijke ontspanning zal voelen.

De voordelen van het krijgen van een massage zijn voornamelijk krachtig wanneer een persoon regelmatig wordt gemasseerd. Dr. Maria Reif van de TRI bij de University of Miami staat bekend om haar onderzoeken omtrent het masseren en de voordelen ervan. In haar onderzoeken laat zij zien wat voor voordelen het lichaam heeft aan een massage van 15 tot 30 minuten. Volgens Reif is het ideaal om 2 tot 3 maal per week gemasseerd te worden.

Het is zonder twijfel geweldig om een lekkere massage te krijgen en om je na een massage weer lekker relaxed en fit te voelen. Maar het is de slagroom op de taart wanneer je ervan bewust bent dat het masseren steeds beter voor je is wanneer je dit vaker laat doen.

De voordelen van een massage

Een massage opleiding volgenHet krijgen van een massage zoals we eerder gezegd hebben heeft verschillende voordelen. Ook laten wetenschappelijke rapporten ons zien waarvoor een massage precies goed kan zijn. Hieronder staat een lijstje:

Het ontspant overbelaste spieren

Het vermindert spasmen/krampen in het lichaam

De gewrichten worden flexibeler

Het versnelt de herstel tijd en helpt voor te bereiden op intensieve trainingen

Endorfine komt vrij (een natuurlijke pijnstiller)

Het kan worden gebruikt om littekenweefsel opnieuw uit te lijnen nadat deze is genezen

Het verlicht pijn bij migraine (waardoor de patiënt ook minder medicijnen hoeft te gebruiken)

Het kan worden ingezet als rek- en strekoefeningen en om de verkorting van de spieren tegen te gaan

Het vermindert depressie en angst

De behoefte om aangeraakt te worden

Door onze steeds meer individualistisch wordende samenleving worden we steeds minder aangeraakt. Dit kan leiden tot verschillende emotionele stoornissen. Verschillende onderzoeken laten ons zien dat het aangeraakt worden d.m.v. een massage stress vermindert en positieve invloed heeft op de algemene sociale gedrag.Over de Auteur

Esoterra geeft sinds 1997 massage cursussen en opleidingen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo