De voordelen van stoppen met roken - Artikel Post - Artikel Marketing

De voordelen van stoppen met roken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 409 | Aantal woorden: 409 | Datum: | 0 commentaar

Stoppen met roken is een van de moeilijkste dingen die ik ooit heb gedaan, en ik kreeg veel steun van familie en vrienden. Het was ook een van de beste dingen die ik ooit heb gedaan in mijn leven. Hypnose programma's zijn een van de vele methodes en hebben bewezen dat ze de drang naar een sigaret kunnen verminderen. Voor sommigen lukt het maar niet om te stoppen met roken en is het een pijnlijke ervaring, degenen die zelfhypnose gebruiken hebben gedaan maken een grotere kans op succes.

Stoppen met roken is net zoals afvallen van gewicht; het vergt heel wat karaker gedurende een lange tijd. Rokers zouden maar al te graag een wondermiddel hebben om te stoppen zoals een pil of een methode die stoppen pijnloos en makkelijk zou maken. Stoppen is niet zo makkelijk als het starten, vooral vanwege de verslavende chemische stoffen gevonden in sigaretten. Sigarettenrook bevat niet enkel nicotine. Het bevat meer dan 4800 chemicaliën, 69 daarvan zijn kankerverwekkend.

Rokers geloven dat het roken van een sigaret hen helpt om te gaan met stress. Eigenlijk is dit allemaal een illusie gecreëerd door het afkicken van nicotine. Rokers beweren dat sigaretten hen helpt om te ontspannen. In werkelijkheid maakt nicotine je nerveus.

Als onderdeel van het stoppen met roken, moeten rokers proberen om activiteiten te vinden die hun afleid. Wanneer de drang naar een sigaret komt, moet je dit zolang mogelijk proberen uit te stellen. Rokers hebben ook een hoger risico op infecties, omdat roken je lichaam verzwakt van natuurlijke afweermechanismen. Ook vermindert roken de bloedcirculatie, leidt tot tragere wondgenezing en verhoogd het risico op infectie.

Rokers hebben veel meer kans dan niet-rokers om longkanker te krijgen, met een 13x hoger risico voor vrouwen en een 24x hoger risico voor mannen.

Nicotine is ook niet goed voor je baby, en het grootste risico voor de gezondheid van ongeboren baby's wordt veroorzaakt door koolmonoxide die foetale hypoxie (een ernstig gebrek aan zuurstof) kan veroorzaken. Blootstelling aan nicotine in de baarmoeder kan leiden tot blijvende hersenbeschadiging.

 Over de Auteur

Kristof is webmaster van Ik Stop Nu met Roken - Tips en advies om te stoppen met roken

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo