De voordelen van thuisbehandeling - Artikelpost

De voordelen van thuisbehandeling

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 550 | Aantal woorden: 498 | Datum: | 0 commentaar

Hoewel thuisbehandelingen nog steeds niet de norm zijn kiezen ziekenhuizen steeds vaker voor een dergelijke aanpak. Er is immers steeds meer vraag naar specifieke behandelingen met een persoonlijke insteek, waardoor gegeneraliseerde behandelingsvormen op de achtergrond raken en behandelingen thuis populairder worden.

Ziekenhuizen die thuiszorg aanbieden moeten flexibel om kunnen gaan met patiënten en de vraag naar thuisbehandelingen, die immers heel wat voordelen bieden voor de patiënt. Zo kan deze in een vertrouwde omgeving blijven en verliest hij of zij veel minder tijd aangezien dagelijkse ritten naar het ziekenhuis overbodig zijn. Een dergelijke aanpak biedt echter nog méér voordelen, ook voor de zorginstellingen zelf!

1. Thuisbehandelingen zijn overzichtelijker

Ziekenhuizen kunnen baten bij de groeiende populariteit van thuisbehandelingen. Vaak kunnen patiënten met allerlei aandoeningen thuis behandeld worden - of daar nu een fysiotherapeut of oncoloog voor nodig is - waardoor ook een groot deel van de druk wegvalt bij het ziekenhuis.

Steeds meer aandoeningen en ziektes kunnen thuis behandeld worden: binnen de geestelijke gezondheidszorg, revalidatie, gezondheidszorg voor jongeren, enzovoort. Het spreekt voor zich dat verminderde vraag naar ziekenhuiskamers en zorg het werk van de zorginstelling zelf overzichtelijker en dus efficiënter zal maken.

Naast het grotere thuisgevoel bij patiënten - aangezien deze zich in hun vertrouwde omgeving bevinden - wordt dus ook het ziekenhuis met minder administratie en patiëntgebonden verantwoordelijkheden belast!

2. Meer waardering van patiënten

Bij het mogelijk maken van thuisbehandelingen staat de wens van de patiënt centraal. Wat wil de persoon in kwestie zelf en hoe kan dit gerealiseerd worden? Vaak vinden patiënten dat ze in een ziekenhuis te veel benaderd en behandeld worden als een 'nummer', wat natuurlijk ook niet bijdraagt aan het genezingsproces. Daarbij wordt de persoonlijke zorg van grote hoeveelheden patiënten in een zorginstelling minder kwalitatief, juist omdat het er zo veel zijn.

Thuisbehandeling maakt echter korte metten met dit probleem aangezien de aanwezige dokter, specialist ouderengeneeskunde of ergotherapeut al zijn of haar aandacht aan die persoon besteedt. De patiënt voelt zich veiliger, zal sneller herstellen en dus ook kunnen genieten van meer levenskwaliteit.

Thuisbehandeling: een mogelijkheid voor elk soort patiënt

Of er nu nood is aan een fysiotherapeut, een specialist ouderengeneeskunde of een ergotherapeut, een behandeling thuis biedt voordelen voor elk soort patiënt. Juist dankzij een persoonlijke aanpak en een vertrouwde omgeving kan iedereen baten bij een behandeling thuis, zowel het ziekenhuis als de patiënt zelf. En dat draagt natuurlijk bij aan de kwaliteit van de zorg!Over de Auteur

Sanne Vermeulen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo