FB pix De wortelkanaalbehandeling? - Artikelpost

De wortelkanaalbehandeling?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 237 | Aantal woorden: 770 | Datum: | 0 commentaar

De term ontzenuwen hoor je vaak in de wandelgangen. Veel mensen in je directe omgeving delen, vaak ongevraagd, hun ervaring hierover. Vooral als het een nare ervaring betreft! Ze stappen met pijn in de mond naar de mondhygiënist of tandarts en komen uit de polikliniek met een ontzenuwde tand. De tandarts kan namelijk bij observatie van de pijnlijke tand meteen besluiten om over te gaan tot een endo-start behandeling, waarna bij de eerstvolgende afspraak, de volledige wortelkanaalbehandeling kan worden uitgevoerd. 
Waartoe dient een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling is noodzakelijk om een ontstoken tand te ontdoen van een ontstoken tandzenuw. De tandzenuw raakt ontstoken bij niet tijdige aanpak van tandcariës. Wanneer de tandzenuw ontsteekt of afsterft, ontstaat er een ontsteking aan de wortelpunt in het kaakbot. Een ontstoken tandzenuw, herstelt niet uit zichzelf. Genezing van de ontstoken tand kan enkel en alleen als de ontstoken of afgestorven zenuw uit de tand wordt gehaald, en de ruimte wordt gereinigd. Het het ontdoen van de tand van de zenuw wordt ook wel ontzenuwen of de endodontische behandeling genoemd. Dit proces van ontzenuwen kan mechanisch met instrumenten in de tand zelf gebeuren, maar ook chemisch met spoelmiddelen die de tand ontsmetten.


De endo-start

Bij spoedgevallen kan de tandarts overgaan tot een endo-start om de pijn van de ontstoken tandzenuw te verlichten. Dit, vanwege de complexiteit van de volledige wortelkanaalbehandeling en de tijd die het in beslag neemt. Bij de endo-start wordt het grootste deel van het kanalenstelsel gereinigd. Vervolgens wordt er een tijdelijke vulling geplaatst. Deze tijdelijke vulling zorgt ervoor dat de tand of kies weer wordt afgesloten. De realiteit is echter, dat bij de endo-start behandeling, de infectie van de tand en tandzenuw nog niet is verholpen. Volledige behandeling is alleen mogelijk met de wortelkanaalbehandeling. Tijdens deze behandeling worden de wortelkanalen allemaal volledig en grondig gereinigd en wordt de tijdelijke vulling vervangen door de juiste combinatie vulling.


Wortelkanaalbehandeling vereist zorg

Voor een goede wortelkanaalbehandeling zal de tandarts eerst een grondige vooronderzoek doen en een goed gesprek met je hebben. En na de wortelkanaalbehandeling heeft de nazorg plaats. Heel belangrijke aspecten, die moeten voorkomen dat de patiënt pijn heeft bij en tijdens de behandeling.

 


Over de Auteur

Mijn naam is Jobeda Khatun en ik ben een Online Marketing en SEO specialist. Ik ben gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie voor Nederlandse websites. Ik heb ruime ervaring in het verbeteren van de ranking Nederlandse websites en webwinkels.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo