Dyscalculie - Artikel Post - Artikel Marketing

Dyscalculie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: gnelik
Gezien: 460 | Aantal woorden: 489 | Datum: Sun, 3 Nov 2013 | 0 commentaar

Dyscalculie

 

Dyscalculie betekent letterlijk niet goed kunne rekenen. Kinderen die lijden aan dyscalculie verloopt het leren rekenen problematisch. De kinderen hebben problemen met rekenhandelingen, het automatiseren en het toepassen van reken en wiskunde kennis. Het kind kan wel de getallen zien en herkennen , maar weet niet wat ermee te doen. Een kin die lijdt aan dyscalculie begrijpt meestal niets van cijfers. Dit geld voor rekensommen, maar ook voor klok kijken en omgaan met getallen.

Nadat het uitgelegd is , hebben ze moeite om de uitleg te onthouden. Dit ligt niet aan de intelligentie van het kind of aan dat te weinig is geleerd.

 

Oorzaken van dyscalculie

 

De echte oorzaak van deze aandoening in niet bekend. Men verondersteld dat deze aandoening een aangeboren erfelijke stoornis is.

 

Kenmerken van dyscalculie

 

Volgende kenmerken komen voor bij dyscalculie: problemen met tellen, problemen met het inzicht hoofdrekenen en schatten, indien som bekend is heeft het kind moeite om de getallen waarmee gerekend te onthouden, problemen met de volgorde van getallen, problemen met ruimtelijke oriëntatie, problemen met interpreteren van codes, langzaam werken.

 

Behandeling van dyscalculie

 

De kinderen die lijden aan dyscalculie zijn vaak intelligent met een probleem in reken/ wiskunde. Indien een kind getest wordt is het belangrijk om te zien op welke manier het kind alles onthoudt, hoe het met rekenen omgaat en wat er precies moeilijk gaat. Hiernaast moet er ook gekeken worden in wat het kind goed is of wat hij/zij beter kan. Zo zal men de behandelplan en de begeleiding zo goed mogelijk op het kind afstemmen. Vaak maken de kinderen na de diagnose eigen rekenwerk en doen ze het niet met een grote groep. Ze doen het op hun eigen manier en hun eigen tempo. Zo wordt het voor het kind overzichtelijker en zo lopen ze ook niet achter met de rest. Met hun eigen rekenwerk leren ze stap voor stap goed rekenen. Meer info op www.ziekteninfo.nl

 

 Over de Auteur

Een infromatieve artikel over Dyscalculie

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo