Echo’s tijdens je zwangerschap - Artikel Post - Artikel Marketing

Echo’s tijdens je zwangerschap

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 224 | Aantal woorden: 753 | Datum: | 0 commentaar

Tijdens de zwangerschap willen zoveel mogelijk aanstaande ouders zo snel mogelijk kennis maken met hun baby. Dit kun je doen door een echo, tijdens een echo kun je op een scherm naar het kindje in je buik kijken. Voor veel vaders en moeders in spe is dit erg spannend en leuk tegelijk. Om deze reden willen sommige zwangeren het liefst zo vaak mogelijk een echo, maar dit is niet gebruikelijk. Je krijgt een aantal standaardecho’s en daarbuiten kun je uiteraard meerdere “pretecho’s” laten maken. Deze zijn dan voor eigen kosten.

Echo’s tijdens je zwangerschap

Het aantal echo’s wat je tijdens je zwangerschap krijgt kan verschillen per verloskundigenpraktijk, maar gemiddeld genomen krijg je een termijnecho, deze krijg je rond de 9 a 10 weken zwangerschap, en een 20-wekenecho. Deze vindt uiteraard plaats rond de 20 weken zwangerschap. De zorgverzekeraar vergoed deze 2 echo’s, maar bij sommige praktijken voeren ze dus meerdere echo’s uit. Zo kan het zijn dat er bij de 30 weken nog een extra echo gemaakt wordt om de groei van de baby in kaart te brengen of bij de 36 weken kan er nog een extra echo gemaakt worden om naar de ligging van de baby te kijken. Deze echo’s worden niet standaard uitgevoerd.

Meerdere echo’s

Het kan zijn dat er meerdere echo’s gemaakt worden tijdens je zwangerschap, vaak is dit dan alleen op medische indicatie. Er moet dus iets aan de hand zijn waarvoor een extra echo noodzakelijk is. Hierbij kun je denken aan een stuitligging, niet weten wanneer je uitgerekend bent, het vermoeden naar een groeiachterstand bij de baby, bloedverlies, buikkrampen, voortijdig vruchtwaterverlies en zo kunnen er nog veel meer redenen zijn waardoor er een extra echo gemaakt wordt.

 

Los van de medische extra echo’s kun je zelf ook een pretecho laten maken. De naam zegt het eigenlijk al, de pretecho is geheel gericht op plezier. Een pretecho en dus een echo die je zelf in kunt plannen bij een pretechobureau om je kindje een keer extra te zien. Je kunt tegenwoordig kiezen uit een “normale” 2d echo of een 3d of 4d echo. Overal in het land heb je pretechobureaus waar verloskundigen werken, dus of je nu een 3d echo in Roosendaal wilt of een 4d echo in Rotterdam. Deze echo’s worden niet vergoed door je zorgverzekering, maar zijn voor eigen rekening.



Over de Auteur

Sanne schrijft graag over alles wat haar bezig houdt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[169 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo