FB pix Eelt van je voeten verwijderen - Artikelpost

Eelt van je voeten verwijderen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1123 | Aantal woorden: 475 | Datum: | 0 commentaar

Eelt van je voeten verwijderen

Iedereen heeft wel eelt onder zijn voeten, maar als het overtollig veel eelt wordt, kun je daar behoorlijk last van krijgen. Natuurlijk dien je de oorzaak van de grote hoeveelheid eelt onder je voeten te achterhalen, om het in de toekomst te voorkomen. Daarnaast kan het zweetvoeten veroorzaken. Maar om in eerste instantie van eelt af te komen, moet je het van je voeten verwijderen. Daar zijn gelukkig verschillende manieren voor.

Eelt zacht maken in een voetenbad

Om het eelt onder je voeten makkelijker weg te kunnen halen, is het aan te raden twee maal in de week een voetenbad te nemen. Als je ongeveer 10 minuten hebt zitten weken, zal het eelt een heel stuk zachter zijn geworden, waardoor het eenvoudig is weg te snijden, raspen of vijlen. Ook is er speciale eeltweekextract verkrijgbaar, die je eventueel in het water kunt doen om het eelt nog zachter te maken.

Eelt wegraspen of vijlen

Heb je maar een beetje teveel eelt op de onderkant van je voeten, dan kun je dit heel makkelijk verwijderen. Hiervoor kun je een speciale scrub of een puimsteentje gebruiken. Zorg ervoor dat je voeten goed droog zijn om een maximaal resultaat met de puimsteen te behalen. Als je een oudere, dikkere eeltlaag op je voeten hebt, dan is het beter om een eeltvijl of eeltrasp met een speciaal mesje te gebruiken. Hiermee moet je wel uitkijken, want je kunt de huid er zeer gemakkelijk mee beschadigen. Als je het niet helemaal vertrouwt, kun je het ook bij een pedicure of voetverzorger laten doen.

Het eelt door visjes weg laten knabbelen

Een beetje onorthodox maar wel razend populair is het eelt door visjes weg te laten knabbelen. De garra rufa, ook wel bekend als doktersvissen eten de schilfers van de opperhuid op de voet, maar ook dode huidcellen op. Het geeft een soort tintelend gevoel aan de voeten en veel mensen hebben dit tot op heden als bijzonder aangenaam ervaren. Je voeten worden hierna weer heerlijk zacht. Dit kun je alleen bij een specialist uit laten voeren. Hij of zij zal je hierin goed begeleiden.Over de Auteur

We hebben een website gemaakt over zweetvoeten. Waardoor ontstaan ze, wat zijn de klachten, hoe kun je ze behandelen?

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo