Een elektrische sigaret kopen, goedkoper of duurder? - Artikelpost

Een elektrische sigaret kopen, goedkoper of duurder?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 681 | Aantal woorden: 403 | Datum: | 0 commentaar

Een elektrische sigaret kopen heeft zowel voordelen als nadelen. Het is een vrij nieuw fenomeen op de huidige markt. Maar toch wint het snel aan populariteit. Dit met name dankzij de vele websites die proberen de elektrische sigaret te verkopen, maar ook vanwege de algehele media aandacht rondom het onderwerp. 

Zo blijft nog steeds de vraag in hoeverre een elektrische sigaret nu werkelijk schadelijk is voor je gezondheid. Uiteraard weten we allemaal dat nicotine een verslavende werking heeft, maar in hoeverre zijn er andere zaken aanwezig in een elektrische sigaret die schadelijk kunnen zijn? Daar weten we nu nog geen antwoord op, maar dat zal ongetwijfeld in de komende periode aan het licht worden gebracht nu meer en meer consumenten de elektrische sigaret gaan aanschaffen. Over het algemeen blijkt dat in een gewone sigaret zo ongeveer veertig schadelijke stoffen zitten, terwijl volgens huidige bronnen de elektrische sigaret over slechts een schadelijk stof bezit. Maar helemaal zeker kunnen we dat natuurlijk nog niet vaststellen zonder gedegen onderzoek.

Daarnaast blijft natuurlijk de vraag of een elektrische sigaret verhoudingsgewijs duurder of goedkoper is dan het roken van gewone sigaretten. Mijn indruk is dat dit geheel afhankelijk is van het rookpatroon van een roker. Wanneer er echt overdadig veel gerookt wordt, kan het zo zijn dat een pakje sigaretten al snel duurder uitvalt, echter shag kan daarentegen goedkoper zijn, afhankelijk van hoe dik je de sigaretten draait, dus hoeveel sigaretten je uit een pakje shag kan halen.

Voor de omgeving is het wel prettiger om een elektrische sigaret te roken, aangezien er geen rooklucht aanwezig is, maar slechts een reukloze nicotine damp. Wel rookt een omstander dus ook de nicotine damp mee, maar dit is veel minder schadelijk dan de rook van een normale sigaret. 

Al met al zitten er dus sowieso al een aantal voordelen aan een elektrische sigaret. Het is vrijwel reukloos, het schaadt de gezondheid van omstanders minder en er zijn volgens huidige kennis 39 minder schadelijke stoffen aanwezig. Of een elektrische sigaret nu goedkoper of duurder is.. dat zal voor je voor jezelf moeten uitrekenen.

Over de Auteur

De auteur is een onafhankelijk schrijver die helpt de juiste informatie te vinden op de juiste plek.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo