Een hersentumor soms niet verwijderbaar - Artikel Post - Artikel Marketing

Een hersentumor soms niet verwijderbaar

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Pocket
Gezien: 415 | Aantal woorden: 379 | Datum: Mon, 6 Jan 2014 | 0 commentaar

De officiële titel van een hersentumor is een intracranieel neoplasma. In de volksmond wordt een intracranieel neoplasma gewoonweg hersentumor genoemd. Een hersentumor is een ernstige ziekte die men liever niet ondervindt. Het is van belang dat een tumor in de hersenen al vroeg wordt ontdekt.

Volgens www.hersentumor.net neemt een gezwel in de bovenkamer niet vlot toe. Een goedaardige tumor in de hersenen kan dodelijk zijn. Het hersenweefsel wordt weggedrukt en functies kunnen het werk neerleggen. Het proces kost normaliterveel tijd.

Er zijn tegenwoordig situaties waarbij chemotherapie toegepast wordt om het gezwel te verkleinen. Een operatie is vereist om te kunnen blijven leven. De huidige medische kennis reikt nog niet ver genoeg om een medicijn te ontwikkelen om van een tumor in de hersenen te genezen. De locatie in de hersenen speelt op dit moment dan ook nog een aanzienlijke rol.

De chirurg zal zo weinig mogelijk schade aan de hersenen willen veroorzaken. Je moet met een tumor in de hersenen tevens niet aannemen snel geopereerd te worden. Er is tijd benodigd om een goede operatie voor te bereiden. De ziekteverschijnselen van een tumor in de hersenen zijn lastig te verklaren. Het hangt af van de locatie waar het gezwel zich bevind. Er zijn meerdere klachten die zich kunnen voordoen bij een tumor in de hersenen.

Op basis van verschillende onderzoeken wordt de diagnose gesteld. Op welke plek de tumor in de hersenen is wordt pas bij een CT- of MRI scan duidelijk. Vandaag de dag gaat het behandelen van een tumor in de hersenen in gezamenlijk overleg met een neurochirurg, radiotherapeut en neuroloog. Er zijn altijd effecten verbonden aan het behandelen van een tumor in de hersenen. Het is mogelijk dat er teveel weefsel is aangetast of een deel blijft zitten. Het is mogelijk dat er permanente schade overblijft. Zie voor meer informatie http://nl.wikipedia.org/wiki/Hersentumor

 Over de Auteur

Ben iemand die zich verdiept heeft in verschillende aandoeningen en hierover mensen wil informeren. Informatie kan incorrect zijn. Bij twijfel altijd een arts waarschuwen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo