Eet kersen tegen jicht - Artikel Post - Artikel Marketing

Eet kersen tegen jicht

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 381 | Aantal woorden: 562 | Datum: | 0 commentaar

Het schijnt dat veel mensen regelmatig kersensap drinken en veel kersen eten om jicht tegen te gaan. Het schijnt zelfs dat ze daardoor zeer goede resultaten weten te behalen. Maar is dat nou echt zo? Heeft  het eten van kersen en het drinken van kersensap echt zoveel voordelen als je last van jicht hebt? Lees verder om daar achter te komen.

Jicht is een vorm van artritis dat wordt veroorzaakt door de afzetting van mononatriumuraatkristallen of urinezuurkristallen in bepaalde gewrichten als gevolg van een te hoge concentratie urinezuur in het bloed. Geneesmiddelen tegen jicht hebben vaak vele bijwerkingen, waardoor deze over het algemeen niet voor een langere periode kunnen worden gebruikt. Het eten van kersen en het drinken van kersensap is een natuurlijke behandeling tegen jicht, waarbij er geen enkele bijwerking zal optreden.

Voordelen van kersen tegen jicht

Als de concentratie urinezuur in het bloed te hoog is, kan er jicht ontstaan. Door die te hoge concentratie urinezuur kunnen de nieren niet alle urinezuur meer verwijderen uit het bloed. Dit heeft tot gevolg dat er in de gewrichten urinezuurkristallen kunnen worden gevormd. Door deze afgezette kristallen kan het omliggende weefsel gaan irriteren, ontsteken en heel veel pijn gaan doen. Behandeling van alleen de ontsteking en de pijn is dus niet voldoende. Het belangrijkste is dat de concentratie urinezuur in het bloed wordt verlaagd om hernieuwde afzetten van de kristallen te voorkomen.

Positieve eigenschappen van kersen

Kersen bevatten veel anthocyanen. Anthocyanen hebben de prettige eigenschap dat ze de concentratie urinezuur in het bloed verlagen, want het vergemakkelijkt namelijk de uitscheiding van urine. Het eten van kersen of het drinken van kersensap heeft dus tot gevolg dat de oorzaak van jicht bij het ontstaan wordt aangepakt, namelijk de vorming van urinezuurkristallen wordt verkomen doordat de concentratie urinezuur in het bloed wordt verlaagd door de anthocyanen.

Een andere positieve eigenschap van kersen is, dat het een natuurlijke pijnstiller is. Kersen kunnen zelfs dezelfde pijnstilling geven als traditionele medicijnen tegen de pijn. Daarnaast beschermen kersen zelfs onze gewrichten doordat ze vol zitten met anti-oxidanten. Anti-oxidanten verzetten zich tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Vrije radicalen zorgen in ons lichaam voor het slijten van onze gewrichten. Doordat de anti-oxidanten die in kersen  zitten deze vrije radicalen tegen gaan, beschermen ze dus onze gewrichten.

Gebruik van kersen

Welke kersen je gebruikt maakt niet uit. Ze mogen vers zijn, of uit de diepvries, ingeblikt  of als sap worden gedronken of als concentraat uit glas of blik. Hoeveel je daarvan moet nuttigen is gewoon een kwestie van uitproberen.Over de Auteur

Informatieve artikelen met betrekking tot gezondheid heeft mijn passie. Veelal zijn het onderwerpen die ons allemaal aangaat. Kersen verlagen het urinezuur wat verantwoordelijk is voor Jicht.

Informatieve artikelen met betrekking tot gezondheid heeft mijn passie. Veelal zijn het onderwerpen die ons allemaal aangaat. - See more at: http://artikelpost.nl/gezondheid/pancreas.html#sthash.IcuvOINb.dpuf

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo