EHBO diploma en tips - Artikel Post - Artikel Marketing

EHBO diploma en tips

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 310 | Aantal woorden: 1192 | Datum: | 0 commentaar

Jaarlijks gebeuren er een hoop ongelukken met letsel tot gevolg. De locatie en aard van de ongelukken is verschillend. Er zijn kleine huishoudelijke ongelukjes, maar ook veel ongelukken met (elektrisch) gereedschap of bijvoorbeeld verkeersongelukken waarbij zwaar letsel is opgelopen. In alle gevallen, groot of klein is het belangrijk dat er zo snel mogelijk ingegrepen wordt. Helaas zijn er niet veel mensen die adequaat kunnen helpen in geval van verwondingen. Om deze reden is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen een EHBO diploma zouden behalen zodat ze ingeval van nood mogelijk zelfs levens zouden kunnen redden.

EHBO tips

Een aantal belangrijke en goede EHBO tips zijn:
 • Let op gevaar, bescherm jezelf
  Als er bijvoorbeeld een ongeluk is gebeurd en je wilt gaan helpen, zorg er dan voor dat er geen gevaar voor jezelf is. Dit is belangrijk want hoe ernstig het voor het eerste slachtoffer ook is, het is niet nodig om een extra slachtoffer, jezelf, te veroorzaken. Kijk goed of er machines zijn die schade of letsel kunnen toebrengen, of in geval van een verkeersongeluk of je veilig bij het slachtoffer kunt komen.

 • Bel de hulpdiensten
  Bij ernstige situaties is het altijd belangrijk dat professionele hulpdiensten zo snel mogelijk worden ingeschakeld. Bel dus zo snel mogelijk de alarmlijn 112 en beschrijf zo duidelijk en compleet mogelijk de situatie zodat ze er juist op kunnen reageren.

 • Slachtoffer moet bereikbaar zijn
  Om ervoor te zorgen dat de juiste hulp geboden kan worden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het slachtoffer goed bereikbaar is voor de hulpdiensten. Zorg ervoor dat er geen blokkades door bijvoorbeeld toeschouwers zijn. En houdt toegangswegen vrij.

 • Complete verbanddoos
  Het is belangrijk om een EHBO-doos in de buurt te hebben. Je kunt er één in de auto leggen, of op je werk. Belangrijk is dat de EHBO-doos compleet blijft. Als er iets uitgehaald wordt zorg er dan voor dat het zo snel mogelijk weer aangevuld wordt.

 • Wees voorbereid
  Om effectief eerste hulp bij ongelukken te verlenen is het belangrijk om voldoende kennis te hebben. Met behulp van een EHBO cursus kun je een EHBO diploma halen en ben je goed voorbereid.

EHBO diploma

Om een EHBO diploma te behalen kun je een cursus volgen. Er zijn verschillende aanbieders hiervan. Zo ook Veiligheids-trainingen.nl. Met een EHBO diploma op zak ben je voorbereid op situaties waarbij eerste hulp belangrijk is. Kijk voor meer info op: http://www.veiligheids-trainingen.nl/ehbo-cursus/

Over de Auteur

Sanne vermeulen schrijft graag over lifestyle, fashion en online en houdt op dit gebied graag alles bij om kennis te vergroten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo