FB pix Elektrische sigaret, de betere variant - Artikelpost

Elektrische sigaret, de betere variant

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2032 | Aantal woorden: 497 | Datum: | 0 commentaar

Nu de gezondheidsrisico’s van het traditionele roken steeds meer zijn bewezen als gevaar voor onze gezondheid en door talloze accijnsverhogingen wordt ontmoedigd, wordt de e-sigaret steeds populairder. Eigenlijk is dat ook logisch, een elektrische sigaret is in verhouding niet alleen goedkoper, maar ook veel minder ongezond. Het grote verschil met een gewone sigaret is dat de meeste schadelijke stoffen niet aanwezig zijn in de elektrische sigaret. Zo zit er geen ammoniak, fosfor, koolmonoxide, lood en teer is. Ook andere schadelijke stoffen zijn afwezig. Afhankelijk van de wens van de roker kan de elektrische sigaret wel nicotine bevatten. Hiermee wordt de e-sigaret uiteraard een stukje ongezonder.

Wat is de elektrische sigaret?
De elektrische sigaret  bestaat in principe uit twee delen:

  • Batterij
  • Tankje


De batterij zorgt voor de juiste werking van de elektrische sigaret. De tak daarentegen bevat een aantal onderdelen die de smaak en dus de rook ervaring bepalen. Ga je voor het eerst de overstap maken naar de elektrische sigaret, dan is het handig om te weten welke verschillen er zijn. Zo kan de tank zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. We kunnen dan de verschillende onderdelen als volgt specificeren:

  • Base
  • Coil
  • Reservoir
  • Mondstukje

Verschillende e-liquids

Met name het reservoir is belangrijk, in principe gaat het om de inhoud van het reservoir. Deze bevat het e–liquid. Dat is de vloeistof die zorgt voor de smaak en de nicotine bevat. Doordat de e-liquids in verschillende sterktes verkrijgbaar zijn, kun je zelf het nicotinegehalte bepalen. Niet elke e-liquid bevat nicotine, er zijn ook nicotine-vrij e-liquids te koop. De elektrische sigaret  is daarmee ook een ideaal middel voor degenen die volledig willen stoppen met roken.

De e-liquid wordt bij het roken verdampt. In veel landen wordt het gebruik van de e-sigaret dan ook ‘vapen’ genoemd. Je verdampt als het war de vloeistof. Verantwoordelijk voor dit verbrandingsproces is de coil. Samen met de overige onderdelen vormen zij de tank van de elektrische sigaret.

De coil is in feite niks anders dan een gloeidraad met katoen. De gloeidraad wordt door de accu of batterij verwarmt waardoor de e-liquid kan verdampen. Het reservoir zorgt voor de geleidelijke aanvoer van de vloeistof vanuit het reservoir naar de coil. Deze coil dient regelmatig te worden vervangen omdat het katoen geen eeuwig leven heeft. Het wordt altijd geadviseerd om de coil elke 2 weken te vervangen om de rookervaring optimaal te houden.

 

Over de Auteur

Netwrite schrijft over zeer uiteenlopende artikelen over huis en tuin, gezondheid, zakelijke dienstverlening etc.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo