FB pix Endometriose online community - Artikelpost

Endometriose online community

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 242 | Aantal woorden: 383 | Datum: | 0 commentaar

Endometriose is een chronische aandoening waar veel vrouwen mee te maken hebben. Geschat wordt dat 1 op de 10 vrouwen hier last van heeft of krijgt. Toch is er nog veel onbekendheid over deze ziekte. Om hier verandering in te brengen, is de website www.levenmetendo.nl gelanceerd.

Bij endometriose groeit weefsel dat normaal in de baarmoeder zit, buiten de baarmoeder. Dit weefsel kunnen op andere organen in de buurt groeien en pijn, ontstekingen en littekenweefsel veroorzaken. Endometriose kan zorgen voor symptomen zoals buikpijn, pijnlijke menstruaties, pijn bij het vrijen en vruchtbaarheidsproblemen. Er is nog geen oorzaak bekend van deze ziekte, maar er wordt wel steeds meer onderzoek naar gedaan. Er is helaas geen genezing voor endometriose, maar er zijn wel manieren om de symptomen te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Op de website van levenmetendo is een online community te vinden. Hier kunnen leden in contact komen met lotgenoten, hun ervaring delen en informatie vinden over endometriose en alles wat daarbij komt kijken. Ook is er een expert aanwezig die vragen kan beantwoorden en advies kan geven over bijvoorbeeld voeding en het omgaan met klachten. Endometriose kan eenzaam en isolerend zijn, maar door met elkaar te praten en ervaringen te delen, kunnen vrouwen steun vinden bij elkaar en zich minder alleen voelen.

Ook komen er cursussen beschikbaar op het platform. Deze zijn speciaal ontworpen om te helpen bij de diverse symptomen van endometriose (bijvoorbeeld darmproblemen, stemmingswisselingen, stress en slapeloosheid) en het verminderen van pijn en ongemak. De initiatiefneemster is zelf ervaringsdeskundige op het gebied van endometriose. Ook volgde zij een opleiding tot hormoonexpert. Zij weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om goede informatie te hebben en om steun te vinden bij anderen die hetzelfde meemaken. Met deze website hoopt zij anderen te kunnen ondersteunen in het managen en zelfs verminderen van hun klachten.

De online community is gratis toegankelijk. De cursussen zijn te volgen tegen een kleine vergoeding. 

 Over de Auteur

Karin, 34 jaar, ervaringsdeskundige en hormoonexpert. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo