FB pix eten zonder suiker - Artikelpost

eten zonder suiker

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3380 | Aantal woorden: 479 | Datum: | 0 commentaar

In ons eetpatroon is de hoeveelheid suiker die we consumeren de laatste jaren hand over hand toegenomen. Alhoewel suiker en suikers slecht één letter verschillen, ligt de betekenis ervan veel genuanceerder.

Je zou kunnen zeggen dat suiker onder de koolhydratengroep valt (suikers). Maar lang niet alles in de koolhydratengroep is (geraffineerde)suiker. Geraffineerde suiker komt voor in verwerkte voedingsmiddelen zoals, snoep, vruchtensappen, frisdrank, gebak, zuivelproducten enz.

 

Deze enkelvoudige suikers of met een ander woord monosachariden worden gemakkelijk door het lichaam opgenomen. Zo makkelijk zelfs dat ze zeer snel in de bloedbaan worden opgenomen en het lichaam niet weet hoeveel insuline er wel niet nodig is om al die bloedsuikers om te zetten in lichaamseigen glycogeen. Hierdoor wordt altijd teveel insuline aangemaakt ( paniekreactie) waardoor de bloedsuikerspiegel weer te laag wordt en je weer trek krijgt in….zoetigheid. En dan begint de cyclus weer van voren af aan. Dit is het recept voor een diabetes in wording. Want vroeger of later zal de pancreas, het orgaan dat insuline aanmaakt, gaan haperen of helemaal uitvallen.

 

Suikers(koolhydraten) komen voor in meervoudige vorm. De zgn. Polysachariden. Deze komen voor in aardappels, rijst, pasta, brood e.d. Met deze vorm van suikers heeft het lichaam het moeilijker om deze in bloedsuikers om te zetten. Hierdoor komen deze suikers langzamer in de bloedbaan en zal het lichaam niet in paniek raken en voldoende insuline aanmaken om ook deze suikers om te zetten in glycogeen. Maar door deze langzamere verwerking zal er geen schommeling komen in de bloedsuikerspiegel en blijft deze in balans. U begrijpt dat dit een stuk gezonder is.

 

Voor kinderen is het resultaat nog ingrijpender. Diabetes Mellitus wordt ook wel ouderdomssuiker genoemd omdat dit vaker op oudere leeftijd begint. Omdat je met deze ziekte vorm een jaar of dertig, veertig kan leven veranderd dit niet veel aan je levensverwachting. Maar tegenwoordig wordt diabetes al bij kinderen van 13 en 14 vastgesteld. Maakt u zelf de rekensom maar. Wilt u meer weten om verantwoorder met suiker om te gaan? Gan naar  http://www.etenzondersuiker.comOver de Auteur

Als trainer en coach werken wij al jaren met sporters. Voeding is daarbij elementair. Ook de juiste balans is zeer belangrijk. Daarom is het ook belangrijk voor mensen die niet sporten om gebalanceerd te eten. En dus goed op de suiker te letten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[200 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[98 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo