FB pix Fysiotherapie vergoedingen 2021 - Artikelpost

Fysiotherapie vergoedingen 2021

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 388 | Aantal woorden: 1171 | Datum: | 0 commentaar

Voor veel mensen biedt fysiotherapie uitkomst om lichte en/of zware klachten te verhelpen. Afhankelijk van de diagnose wordt er gekeken hoeveel behandelingen uw fysiotherapeut noodzakelijk acht. Fysiotherapie wordt in de meeste gevallen deels vergoed vanuit de basisverzekering. Maar hoe zien de vergoedingen er in 2021 eigenlijk uit?

Chronische lijst met aandoeningen

Voor dat er inhoudelijk wordt ingegaan op de vergoedingen, is het belangrijk om te weten dat de overheid een lijst heeft opgesteld waarin verschillende chronische aandoeningen zijn opgenomen. Mocht uw aandoening niet op deze lijst staan, dan krijgt u geen vergoeding vanuit de basisverzekering. U heeft eventueel wel recht op een vergoeding uit een aanvullende verzekering.

Indien uw aandoening wel op de chronische lijst staat, dan worden de eerste 20 behandelingen niet vergoed. Alle behandelingen daarna worden vergoed vanuit het basispakket. Toch zijn er enkele uitzonderingen waarbij de eerste behandelingen worden vergoed. Deze uitzondering geldt voor de onderstaande behandelingen:

  • Bekkenbodemfysiotherapie - De eerste 9 behandelingen worden vergoed

  • Artrose aan heup- of kniegewrichten - De eerste 12 behandelingen worden vergoed

  • Etalagebenen (claudicatio intermittens) - De eerste 37 behandelingen worden vergoed

  • COPD - De eerste 70 behandelingen in het eerste behandeljaar worden vergoed. De daaropvolgende jaren is dit afhankelijk van de mate van de COPD.




Voor kinderen tot 18 jaar gelden er andere regels. Zo worden de eerste 9 behandelingen volledig vergoed. Mochten deze behandeling onvoldoende zijn, dan kunt u nogmaals een aanvraag doen voor 9 extra behandelingen. Mocht u hier gebruik van willen maken is een verwijzing van een arts of medisch specialist noodzakelijk.

Voor kinderen met een chronische aandoening die op de chronische lijst staat geldt dat alle behandelingen volledig worden vergoed. Let wel, als uw behandelingen worden vergoed vanuit het basispakket dan geldt het eigen risico. Controleer daarom ook altijd de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Via een aanvullende verzekering hoeft u geen eigen bijdrage te betalen.

Aanvullende verzekering

Uiteraard is het niet verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten. Het is belangrijk om af te wegen wat jouw zorgbehoeftes zijn. Actieve sporters hebben waarschijnlijk meer behoefte aan fysiotherapie dan minder actieve personen. Per verzekeraar gelden er verschillende tarieven voor diverse behandelpakketten. De meest voorkomende pakketten bevatten 9, 12 of 27 behandeling. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de ernst van de klachten.

Vergoedingen in 2021

Het uurtarief of de behandelkosten van een fysiotherapeut zijn niet gelijk. Gemiddeld gezien bedragen de kosten tussen de €35 en €50 voor een enkele behandeling. Meer specialistische behandelingen zoals kinderfysiotherapie, manuele therapie of bekkenbodem fysiotherapie vallen vaak duurder uit. Mocht je deze behandelingen volledig of grotendeels vergoed willen, kies dan voor een aanvullende verzekering bij jouw verzekeraar. Het is wel belangrijk dat de desbetreffende fysiotherapeut- of praktijk aangesloten is bij uw verzekeraar. Alleen dan heeft u recht op een volledige of gedeeltelijke vergoeding. Voor de hoogte van de vergoedingen voor 2021 dient u uw zorgverzekeraar te contacteren.

Over de Auteur

Medifit Fysiothearpie heeft meerdere vestiging in Noord Brabant. Sterk in beweging!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

U Fit One 4 Delige Lange Resistance Band Set - Stoffen Fitness Elastiek - Elastieken - Weerstandsband - Stretch band - Fitnessband - Fysiotherapie - Yogaband - Yoga - Pilates
U Fit One 4 Delige Lange Resistance Band Set - Stoffen Fitness Elastiek - Elastieken - Weerstandsband - Stretch band - Fitnessband - Fysiotherapie - Yogaband - Yoga - Pilates

€ 26,98
Toon product

Kanguru 11 -   De gids over prikkelverwerking bij kids
Kanguru 11 - De gids over prikkelverwerking bij kids

€ 12,50
Toon product

Anatomie van het bewegingsapparaat in beeld
Anatomie van het bewegingsapparaat in beeld

€ 36,27
Toon product

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo