FB pix Geef je gezondheid een boost met Yoga - Artikelpost

Geef je gezondheid een boost met Yoga

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3002 | Aantal woorden: 561 | Datum: | 1 commentaar

Het is wetenschappelijk bewezen dat het beoefenen van Yoga één van de beste en effectiefste manieren is om je gezondheid een flinke boost te geven. Het dagelijks beoefenen van asana’s en yoga oefeningen helpen je ook om fit te blijven. Je kan je gezondheid en al je vitale lichaamsfuncties ermee effectief verbeteren en door dagelijks yoga te beoefenen help je dit ook zo te houden. Meer nog, ook je immuunsysteem wordt dag op dag sterker. Je kan een totaal evenwicht bereiken tussen je lichaam en geest en er effectief de flexibiliteit van je lichaam mee verhogen. Als je je concentratie vermogen wil verbeteren kan een goede yoga training je hierbij helpen. Een normale workout helpt je enkel fit te blijven, yoga zorgt ervoor dat zowel je lichaam als geest in vorm blijft.

Yoga oefeningen helpen om fit te blijven en helpen ook om mentaal in vorm te blijven. Er zijn veel verschillende Yoga opleidingen, elk met hun verschillende specialisaties. Met yoga kan je je energie leren kanaliseren door al je lichaamsdelen, hierdoor zal je uithoudingsvermogen sterk toenemen. Tijdens de yoga opleidingen leer je verschillende asana’s en pranayama’s. Door deze oefeningen regelmatig uit te voeren blijf je niet enkel fysiek in vorm maar blijf je ook mentaal fris. Het helpt je om diepe gedachten te relativeren en verschillende studies wijzen uit dat yoga de creativiteit bevordert.  

Veel atleten, kunstenaars en hoog opgeleiden doen aan yoga en halen hier aantoonbaar voordeel uit. Doe aan yoga om optimaal te profiteren van de voordelen voor je gezondheid. Yoga tijdens de zwangerschap is ook erg heilzaam, voor zowel moeder als kind maar mag enkel beoefend worden onder begeleiding van een professionele instructeur.

Voortdurende beoefening van Yoga helpt je om je geheugen te verbeteren en het houd je mentaal fit. Veel psychologische aandoeningen kunnen worden behandeld met het regelmatig beoefen van Yoga. Yoga heeft ongetwijfeld een helende eigenschap en het zorgt voor extra energie. Het houd je scherp de hele dag. Je kan door het regelmatig beoefenen van Yoga de dagelijkse stress makkelijk de baas. Het beoefenen van yoga is niet seizoensgebonden en er is geen leeftijdsgrens. Indien je medische klachten of problemen met je gezondheid hebt is het aanbevolen dit eerst te bespreken met je huisarts, en dan pas te staren met yoga.

Je kan tegenwoordig terecht in bijna elk fitness- of welness center waar je een yoga opleiding kan aanleren. Als je pas begint met yoga ga dan stap voor stap en probeer zoveel mogelijk te oefenen maar forceer je niet door te proberen een volledige asana, mudra of pranayama uit te voeren omdat dit voor blessures kan zorgen. Er zijn nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden vooraleer je aan de oefeningen begint. Yoga beoefen je best op een lege maag en zorg ervoor dat je genoeg slaapt. Probeer je gedachten helemaal vrij te maken van elke vorm van spanningen, en tracht helemaal relaxed aan de oefeningen te beginnen.Over de Auteur

Carlos is gepassioneerd door yoga. Bezoek zijn nieuwste website waar je alles te weten komt over hoe je een goede yoga opleiding kiest. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo